Iedere maand het laatste tuinnieuws! Webversie
Van Ooijen's Hoveniers B.V.
Het fluit en het zoemt!
Het fluit en het zoemt!

Het is geen raadsel.. al klinkt het wel een beetje zo. Het moge inmiddels algemeen bekend zijn dat het wat minder goed gaat met ons bijen- en vlinder bestand. Uiteindelijk zou dat funest zijn voor onze totale voedselproductie. De bijen zorgen voor bevruchting en zonder dat geen vruchten.. je begrijpt het wel.

In de mei-maand, als buiten van alles begint te zoemen en fluiten, is dat misschien ook wel een goed moment om nog eens te overdenken. En hoe leuk is dan als we op kleine schaal daar een steentje aan bij gaan dragen. Elke tuinier wil toch leven in zijn tuin.. De beweging van al die nuttige insecten en vogels die landen op jouw bloemen en heesters, dat is toch fantastisch om te zien en te horen. Waarschijnlijk hoeven we het er niet eens over te hebben en zijn er in jouw tuin in het verleden al voldoende maatregelen genomen om de zoemers en de fluiters te verwelkomen, maar wellicht kan het nog beter. We werken al lang niet meer met schadelijke stoffen, eerder het omgekeerde.

We brengen met biologische meststoffen het bodemleven extra op gang en als we nu ook nog wat extra drachtplanten gaan aanbrengen, dat zijn planten die veel nectar produceren en waar bijen dol op zijn, dan wordt het een groot biologisch feest in jouw tuin.

Prachtig bloeiende borders en overal van die heerlijke lentegeluiden!

Vaste planten zijn de moeilijkste niet
Vaste planten zijn de moeilijkste niet
Van alle beplantingen vinden veel tuiniers de vaste planten het moeilijkst, in de praktijk vallen die planten juist erg mee.
Bekijk Tuinnieuws
De ideale maat
De ideale maat
Voor een vakman zijn heel veel zaken vanzelfsprekend. Voor een beginnend tuinier geldt dat nog niet.
Bekijk Tuinnieuws
Het gazon verbindt
Het gazon verbindt
Als je jouw tuin tot een geheel wilt maken, moet je zorgen voor een verbindende factor. Je gazon speelt die rol met verve.
Bekijk Tuinnieuws
Gemaksplanten
Gemaksplanten
Het is niet zo dat tuiniers lui zijn of per saldo liever genieten dan werken.. maar het is wel lekker als de planten je het niet moeilijker maken dan ...
Bekijk Tuinnieuws
Tuintips voor mei
Tuintips voor mei
In mei valt vaak een zogenaamd bloeigat. De vroege bloeiers zijn uitgebloeid en de bloeiende planten voor het einde van het voorjaar en het begin van ...
Bekijk Tuinadvies
Tuinstartersdagen in juni!
Tuinstartersdagen in juni!
Een nieuwe tuin, hoe pak je dat aan? Met een halve dag les in praktijk, voorkom je allerlei fouten!
Bekijk Kalender
Van Ooijen's Hoveniers B.V.
Walstraat 37, Appeltern
www.voh.nl
Deze e-mail is verstuurd door Dutch Quality Gardens in samenwerking met De Tuinen van Appeltern. Indien u deze e-mails liever niet meer ontvangt kunt u zich afmelden.