Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Welke kruidenpreparaten kunnen preventief bij planten worden toegepast?

Dat zijn er verschillende en ze helpen vaak niet alleen preventief versterkend, maar ook helend bij diverse aantastingen, plagen en ziektes. Er wordt op het blad gespoten.
Tegen meeldauw, maar ook tegen schurft- , roest en andere schimmels helpt heermoesthee of -gier. Dat maakt u door |(standaardhoeveelheden) 150 g gedroogde of 500 g verse heermoes (ook paardenstaart genoemd) 24 uur te laten trekken in 5 liter water. Het geheel daarna 30 minuten op een laag vuurtje laten sudderen. Vervolgens zeven en het overblijvende vocht 1 op 5 verdunnen met water voor u het toepast (verspuiten!).
Tegen bladluizen werkt brandnetelgier. Neem daarvoor 500 g verse brandnetels
(neem niet-bloeiende scheuten) en laat die in 5 liter water 24 uur trekken. Het vocht daarna zeven voor gebruik.
Alsemgier werkt tegen mieren en ook bladluizen. Neem daarvoor 40 g gedroogde of 400 g verse alsem of absint-scheuten en -bladeren. Laat in kokend water trekken, zeven en verdun met 10 liter water voor gebruik.
Tegen bladluizen en preventief tegen schimmels werkt knoflookthee. Neem enkele knoflookteentjes, plet die en overgiet ze per teentje met 1 liter kokend water. Na afkoelen kan dit vocht direct worden verspoten.