Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Snoeien van Agastache en Miscanthus

Wanneer moet ik Agastache 'Blue Fortune' snoeien? Wanneer moet ik mijn Miscanthus sinesis 'Kleine Fontäne' snoeien en hoe kort moet hij?

Agastache is niet wintergroen, de bovengrondse delen sterven dus af in de winter. Omdat de verdroogde stengels dan ook nog mooi zijn, mogen ze vaak nog even blijven zitten, en kunnen dan vroeg in het voorjaar afgeknipt worden. Agastache is gevoelig voor natte grond en slakken, en dan niet altijd voldoende winterhard. Doorgaans kortlevende planten dus.
Dat geldt niet voor Miscanthus (prachtriet). Deze plant is wel winterhard, maar ook niet wintergroen. Hij groeit bij voorkeur in humeuze, doorlatende maar vochthoudende grond, en vormt geen uitlopers. In het najaar sterft het blad af. U kunt het tijdens de winter laten zitten, ter bescherming van de pol. In het vroege voorjaar (maart of begin april, net voor het uitlopen van het nieuwe blad) knipt u het oude blad dan bij de grond af. Vindt u het oude blad niet mooi om te zien dan kan het ook voor de winter afgeknipt worden.