Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Overwintering van Aloë vera

Ik heb 2 grote Aloë vera planten cadeau gekregen van een bejaard echtpaar. Helaas kan ik ze niet binnenzetten om te overwinteren. Is er een manier door toedekking misschien, zodat ze toch de winter doorkomen?

Nee, inpakken helpt alleen om planten die wel wat vorst kunnen verdragen gedurende een korte tijd door een extreem koude periode heen te helpen, maar is onvoldoende om planten die niet winterhard zijn de hele winter door te helpen. Bovendien ontstaan er, als planten langdurig ingepakt staan, vaak vochtproblemen omdat de verdamping tegengehouden wordt. En daar kan uitgerekend de Aloë heel erg slecht tegen.
Als u de planten zelf niet binnen kunt zetten, kunt u wellicht gebruik maken van de winterservice die enkele hoveniers en kwekerijen bieden: de winterstalling of het plantenhotel. De planten kunnen dan daar beschut overwinteren, en u kunt ze in het voorjaar weer ophalen. Adressen waar u in België terecht kunt voor deze service zijn onder meer www.orangeriejaeken.be en www.plantencentrumexotica.be.