Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Overwintering van Agapanthus

Wij hebben een Agapanthus 'Donau' in een grote pot staan (de pot kan niet bevriezen). Hoe moeten we hem laten overwinteren?

Agapanthus 'Donau' is een Afrikaanse lelie waarvan gezegd wordt dat hij met een winterdek in de tuin kan overwinteren, zolang het niet te hard vriest. Omdat hij bij u in een pot staat, zou ik het risico niet nemen, en hem toch ergens beschut tegen de strengste vorst binnen zetten. Koel (tussen de 4 en 8 graden Celsius) en enigszins in het licht laten overwinteren. De kluit tijdens de overwintering niet uit laten drogen. Is het niet mogelijk om de plant binnen te laten overwinteren, dan kan hij op een beschutte plek in de tuin gezet worden, waarbij hij bij strengere vorst, naast de afdekking met stro of bladaarde, ook ingepakt kan worden met noppenfolie. Dat kan echter alleen voor een korte periode, omdat anders aan de binnenzijde van de folie condens gevormd kan worden, waardoor de kluit mogelijk gaat rotten.

Meer informatie over de verzorging van Agapanthus kunt u vinden op het informatieblad, via www.mwiarda.nl/appeltern.htm.