Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Mos op verharding

Hoe verwijder je mos op stoeptegels met milieuvriendelijke middelen?

Als u regelmatig met een stevige bezem en wat water het terras of pad veegt, heeft u minder last van onkruid, mossen en algen. Aan het water kan eventueel wat soda toegevoegd worden (geen bleekwater, dat kan de verharding aantasten). Regelmatig vegen met zand maakt de voegen minder aantrekkelijk voor begroeiing.
Op elementenverharding kan de hogedrukreiniger ingezet worden om mossen en algen weg te krijgen. Door halfverhardingen, zoals grind en split, regelmatig oppervlakkig aan te harken krijgen mossen, algen en onkruid minder kans.
Helpt dit niet voldoende, dan kunnen mossen en algen chemische bestreden worden. ECOstyle Groene aanslagreiniger werkt milieuvriendelijk, op basis van organische vetzuren. Daarnaast zijn middelen op basis van ammoniumverbindingen effectief tegen mossen en algen op verharding. Deze stoffen zijn matig afbreekbaar in de bodem. Voor vogels zijn ze weinig giftig. Wel zijn ze matig tot zeer giftig voor waterdieren en &#150planten. Merknamen onder andere: Bayer Groenreiniger (spray of concentraat), Bayer Dimanin blauw of groen, HG Groene aanslagreiniger of Luxan Algendood.