Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Markeerkalk, slaglijnpoeder

In tuinprogramma's op tv zie je soms dat er spuitbussen gebruikt worden om de locatie van een toekomstige cirkel of tuinhuisje op de grond 'te tekenen'. Zelf zou ik zo'n spuitbus ook wel kunnen gebruiken. Ik vraag me echter af wat er in de spuitbus zit (verf? kalk?) en waar je het kunt kopen.

Wat u bedoelt is slaglijnpoeder, blauwe markeerkalk of markeerpoeder. Het zit niet in een echte spuitbus, maar in een soort plastic busje met een tuutje eraan. Het wordt gebruikt voor tijdelijke markeringen, en is weg te krijgen met een harde waterstraal, of verdwijnt na enige weken vanzelf onder invloed van (regen)water, verkeer etc. Het wordt gestrooid of gespoten. Voor het spuiten wordt een vloeistofspuit of een slaglijnmolentje gebruikt.
De markeerverf die in echte spuitbussen aangeboden wordt is vaak op basis van acrylverf samengesteld, en wordt in de wegenbouw gebruikt voor wegmarkeringen. Deze is slijtvast, dekkend, en dus permanent.
Beide soorten verf zijn verkrijgbaar of te bestellen bij de verf- of gereedschapspeciaalzaak.
Markeerpoeder blauw is daarnaast onder andere online te verkrijgen bij www.overtoom.nl. Er is ook rode en gele slaglijnkalk in de handel.