Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Info over Sedummatten en dakbegroening gezocht

We hebben een schuurtje gebouwd met plat dak, oppervlakte bijna 4 m2, vol op het zuiden. Daarop willen we graag een (onderhoudsvrij/arm) sedumdak plaatsen. De beschikbare vrije ruimte is zo'n 12 cm (bovenop dakbedekking, onder boeiboord). Diverse leveranciers praten over 'Sedummatten' met meerdere soorten. Maar hoe weet ik wat dat precies voor planten zijn, wanneer ze bloeien enzovoort. Misschien wil ik wel twee of drie soorten die meer eenheid uitstralen (we kijken vanuit diverse kamers op het dak uit). Kortom, waar vind ik hierover meer info (boek, leveranciers, website)? En is er een (onderhoudsvrij/arm) alternatief voor Sedum?

Er is op internet erg veel informatie te vinden over daktuinen en vegetatiedaken. In allerlei vormen en maten, intensief, extensief en noem maar op.
(Open een nieuwe webpagina en kopieer de link naar het browserveld, waar u normaal het internet intypt).
Kijk eens op www.groenophetdak.nl, www.daktuin.tk, www.dakweb.nl/RB/97-6/97-6-6.htm, of de zeer informatieve site van de gemeente Amsterdam met een complete Handleiding Daktuinen op www.dro.amsterdam.nl/smartsite.dws?id=6069, of op www.vhall.nl/VanHallInstituut/VirtueleRondleding/Topic190.htm of op www.dakweb.nl/rh/97-11/97-11-10.htm.

Links naar informatieve sites van bedrijven die daktuinen aanleggen: www.ahdaktuinadvies.nl, www.webouw.com/daktuinen.htm, www.oranjewoud.nl (kopje Stedelijke Gebieden), www.vandertolbv.nl/daken/index.html, optigroen.punt.nl, www.binder.nl Op d website www.bam.nl/baminternet/baminternet/portalen/mostertdewinter_nl is onder het kopje Daktuinen / vegetatiedaken staat een uitgebreide beschrijving van de Xeroflor producten te vinden.

Links naar bedrijven die vegetatiematten kunnen leveren: www.ekogras.com. Een doe-het-zelf Sedum-pakket kunt u bestellen bij www.sedumpakket.nl (met een complete handleiding voor de aanleg op de website), terwijl ook op de website van het bedrijf dat dit pakket ontwikkeld heeft(www.sempervirensbv.nl) nog mooie illustraties te vinden zijn van de opbouw van deze matten, en eventuele alternatieven c.q. uitbreidingsmogelijkheden qua beplanting.