Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Geluidsoverlast

Ik heb een grond stuk grond rondom het huis en ben 80 % van de tijd buiten bezig met het verzorgen en werken met mijn paarden. Spijtig genoeg wordt dit idyllisch beeld zeer ernstig verstoord door het lawaai van een grote viervaksbaan op 150 m van het huis in vogelvlucht en iets lager gelegen. Het verkeer neemt steeds toe op deze baan door de groeiende economie in de streek. Ik ben zo gefocust op dat geluid en wanhopig, want voor de rest woon ik helemaal in het midden van de natuur. Ik zoek reeds geruime tijd naar oplossingen om daar toch te kunnen blijven en het geluid op te vangen, hierbij dacht ik o.a. aan oplossingen met bewegend water dat het geluid zou afleiden. Met verrukking heb ik jullie site gevonden want dit geeft me weer hoop : kan u mij tips geven om met deze geluidsoverlast om te gaan, of mij doorverwijzen? Kan ik hierover informatie vinden bij een bezoek in jullie tuinen?

Het gaat bij geluid om 2 dingen: Geluidsisolatie (de mate waarin geluid door het materiaal wordt tegengehouden) en geluidsabsorptie (de mate waarin geluid wordt gereflecteerd). Geluidsisolatie is alleen te meten in een laboratorium, en is bedoeld om producten onderling met elkaar te vergelijken. De absorptiewaarde van een materiaal is van belang omdat het iets zegt over de weerkaatsing van het geluid naar elders.

Het effect van een geluidsscherm in de tuin wordt bepaald door een aantal factoren:

De locatie van het scherm ten opzichte van de geluidsbron en de ontvanger;
De afmetingen van het scherm, zowel de hoogte als de lengte;
De isolatie- en absorptiewaarde van het scherm;
De omgeving van het scherm. Zijn er gebouwen, oppervlaktes en dergelijke die het geluid kunnen weerkaatsen, opvangen of ombuigen;

In alle gevallen is het verstandig om een ter zake kundige naar de situatie te laten kijken. Bij Greenwall is het mogelijk een akoestisch haalbaarheidsonderzoek te laten doen. Dat geeft in goede indicatie van de te verwachten geluidsreductie als gevolg van een Greenwall geluidsscherm.

Greenwall levert behalve de Greenwall Classic, een trapeziumvormig haagelement, nu ook de Greenwall Compact, dat als een schutting tussen palen te plaatsen is. Dit kan begroeid worden met verschillende klimplanten.