Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Flexibele kantopsluitingen

Kunt u mij zeggen waar ik een roestvrij stalen opsluitrand voor de afscheiding tussen gazon en border kan kopen? Ik ben woonachtig in Nijmegen en heb gisteren aan een van uw medewerkers tevergeefs de vraag gesteld.
Dank voor uw antwoord.

De volgende tekst kunt u ook in de opgemaakte versie downloaden of printen. Open daartoe een nieuwe internetpagina. Kopieer de volgende link naar het browserveld (waar u normaal het internetadres intypt): www.mwiarda.nl/appeltern.htm en klik daarna op enter.

Flexibele kantopsluitingen

De laatste jaren zijn door diverse fabrikanten flexibele kantopsluitingen op de markt gebracht. Er zijn opsluitranden van verschillende kunststof materialen (Amevo) en van bijvoorbeeld roestvrij staal (Amevo, Gardinox). Naast deze kant-en-klaar oplossingen zijn er ook staalverwerkende bedrijven die van afwijkende materialen op maat banden kunnen produceren. Ook hardhout (zoals een dunne strook azobé) wordt wel als flexibele kantafscheiding toegepast.

De afmetingen van de roestvrij stalen kantopsluitingen lopen uiteen. De banden in de serie EverEdge van Amevo zijn 75 mm hoog. Er is een dunne versie, met een dikte van 1,6 mm dik, en een zware variant van 2,5 mm dik. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren, afhankelijk van het type. De roestvrij stalen randen van Gardinox zijn 200 of 400 mm hoog. De dikte van de dubbele band bedraagt in totaal 1,6 mm. De omslagrand (kraal) aan de bovenzijde is circa 10 mm breed.

De standaard kantafsluitingen zijn verkrijgbaar via de hovenier maar kunnen (nog niet) algemeen bij tuincentra gekocht worden. Ze kunnen wel rechtstreeks bij de fabrikanten besteld worden, en worden dan onder rembours geleverd. Meer informatie over de producten is te vinden op de websites van de fabrikanten, www.amevo.nl en www.gardinox.nl. Bij de laatste kunt u via de links onder aan de pagina Openingstijden verschillende informatiebladen over de producten openen.

Amevo 2000 BV, Einsteinstraat 15, 1704 RT HEERHUGOWAARD, Postbus 9170, 1800 GD, ALKMAAR, T: +31 (0)72 572 1144, F: +31 (0)72 572 1188, W: www.amevo.nl, E: info@amevo.nl
Gardinox, Kruisdijk 3, 5096 BB HULSEL, T: +31 (0)13 509 35 68, F: +31 (0)13 509 35 69, W: www.gardinox.nl , E: info@gardinox.nl