Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Engels hekwerk

We hebben bij u elegant Engels hekwerk (landhek) gezien met ronde palen waar de liggers d.m.v. een stalen bus in de staanders vallen. We kunnen op uw site geen leverancier vinden die deze afscheiding levert en plaatst.

U noemt helaas niet waar u het hek precies gezien heeft, maar naar alle waarschijnlijkheid bedoelt u het houten hek dat bij ons aan het begin van het terrein staat, tussen het parkeerterrein en de entree. Dit lage hekwerk is geplaatst door Van Kan Palen uit Zaandam. Dit bedrijf heeft haar activiteiten beëindigd, zodat dit hekwerk in deze vorm niet meer leverbaar is. Naar wij weten is het patent op deze constructie ook niet door een ander bedrijf overgenomen. Een vergelijkbare constructie kan echter gemaakt worden met rondgefreesde palen, diam. 10 cm en een roestvrijstalen drieweg- of vierwegverbindingsstuk. Deze verbindingsstukken zijn niet geschikt voor smallere palen.
Zowel de palen (rond 10 cm in lengtes van 3, 4 en 5 m) als de verbindingsstukken zijn verkrijgbaar bij Tuindeco International BV, Krimweg 34, 7741 KJ Coevorden, tel.: 0524-515387, website www.tuindeco.nl. Dit is een groothandel, die alleen levert aan hoveniersbedrijven, tuincentra, houthandels en doe-het-zelf zaken. Als particulier kunt u de materialen dus alleen via de tussenhandel bestellen. Voor de plaatsing van het hek zou u een beroep kunnen doen op een hovenier in uw regio (www.appeltern.nl/tuinaanleg/hovenier.html).
Engels hekwerk is overigens een benaming die exclusief gevoerd wordt door Van Vliet Kastanjehout VOF uit Langbroek. Meer informatie en voorbeelden van hun Engelse hekwerken kunt u vinden op de website www.kastanjehout.nl, onder het kopje Fotoboek > Impressies.