Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Dakbomen bij terras gezocht

Wij willen graag een terras met dakbomen zoals je deze op het moment veel ziet met dakplatanen. Deze vinden wij echter zo verschrikkelijk uitlopen en groot. Is een moerbei misschien geschikter en wat is dat voor een soort boom? Ons terras zal zo n 3,5 bij 4 m worden en de bomen willen we dan op de hoeken plaatsen. Kan dit of raadt u ons een andere boom aan?

Dakplatanen blijven inderdaad stug doorgroeien, leilindes horizontaal geleid ook. Een moerbei blijft kleiner en groeit langzamer. Maar draagt ook vruchten, zwart of wit. Met name de zwarte vruchten kunnen lelijke vlekken geven op verharding en kleding. Er zijn echter meer bomen die zich goed laten snoeien tot een parasolachtige vorm: Catalpa, esdoorn etc.

Meer over dakplatanen en andere leibomen, hun eigenschappen en de plantwijze kunt u lezen op www.mwiarda.nl/appeltern.htm.
Ook kunt u natuurlijk een keer een kijkje gaan nemen bij een in snoeivormen gespecialiseerde kwekerij. Bomenland Schiphorst in Bennekom (tel. 0318-430726) is zo'n kwekerij. Daar kunt u de bomen in de praktijk uitkiezen en dat is de beste methode.