Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Bougainvillea en hangende Lotus nog in bloei

Onze Bougainvillea, overwinterend in een koele kamer, loopt uit en heeft bloemen. Moet deze plant gesnoeid worden? Gaat hij in de tuin nog bloemen geven na het terug zetten?
Tevens hebben we in de tuin een hangende Lotus, die nu bloemen geeft. Wat moeten we doen als het kouder word?

Wanneer uw Bougainvillea begin januari nog steeds denkt dat het zomer is, staat hij beslist op een te warme plek binnen te overwinteren, krijgt hij te veel water, en wordt er misschien ook nog mest gegeven. Hij hoort nu beslist in winterrust te zijn. Na een snoeibeurt in het voorjaar gaat hij vanzelf weer uitlopen. Meer over de verzorging van de Bougainvillea kunt u lezen in de bijlage op www.mwiarda.nl/appeltern.htm.
Lotus berthelottii en Lotus maculatus zijn eenjarige planten, afkomstig van de Canarische eilanden. Ze worden veel als hangplant in bakken of manden gebruikt. De planten sterven vanzelf af zodra het gaat vriezen. Omdat ze maar 1 jaar leven, heeft het geen zin ze ter overwintering uit de grond te halen en binnen te zetten. Ze sterven uiteindelijk toch vanzelf af. Volgend jaar zult u nieuwe moeten planten.