Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Bomen gerooid, wortels blijven achter

Wij hebben een tuin van 20 meter lang. Er zijn twee bomen verwijderd van 20 meter hoog. De wortels zitten nog in de grond die worden niet verwijderd. Wat zijn de mogelijkheden wat kunnen wij op de lege vlakte bouwen op de wortels?

De wortels zullen geen voedsel meer onttrekken aan de grond, dus van voedselconcurrentie zal een eventuele nieuwe aanplant of gazon geen last hebben. Wel kunnen ze gewoon in de weg zitten wanneer het om dikke wortels aan de oppervlakte gaat. Dat betkent dat u ze bijvoorbeeld tegen kunt komen wanneer u een vijver aan wilt leggen of een paal voor een pergola of iets dergelijks in de grond wilt aanbrengen. Wanneer ze dicht aan de oppervlakte liggen kunnen ze ook hinderlijk zijn bij de aanleg van verharding. Als het om dikke wortels gaat kan er, zodra ze vermolmd raken, ook plaatselijk verzakking optreden. Het is dan eigenlijk aan te raden om op plaatsen waar nazakking een probleem kan gaan vormen, de dikke wortels ter plaatse toch te verwijderen.
Verder is nagenoeg alles mogelijk. Kom voor ideeën eens kijken bij de Tuinen van Appeltern, of vraag de exclusief voor u geselecteerde hovenier bij u in de buurt eens vrijblijvend om advies.