Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Bodembedekker voor talud gezocht

Ik ben op zoek naar een groenblijvende bodembedekkende plant die moet komen op een talud. Dit is zeer stijl. Dit talud ligt aan de dijk die 's winters gestrooid gaat worden met zout. Wat zou uw advies zijn?

In ieder geval een flinke mulchlaag of een bodembedekking van houtsnippers aanbrengen in het gedeelte waar strooizout terecht kan komen. Strooizout en planten zijn geen goede combinatie. Daarnaast zou ik voor een heester als bodembedekker kiezen, in plaats van vaste planten. De heesters groeien wat grover en breder uit, en daardoor kan de eerste plantrij op iets grotere afstand van de wegkant gezet worden. komt er strooizout langs, dan zijn hooguit de ranken beschadigd, en niet de wortelkluit. Afhankelijk van de grondsoort, vochttoestand en ligging (zon of schaduw) zou u het kunnen proberen met Cotoneaster dammeri, Lonicera japonica (kamperfoelie), Euonymus of Hedera (klimop).
Meer informatie over bodembedekkende planten en hun eigenschappen kunt u vinden in ons overzicht op www.mwiarda.nl/appeltern.htm.