Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Bodembedekker onder sering gezocht

Onder een paarse seringenboom (bijna 5 meter hoog) staan veel uitlopers, die ik elk jaar afknip.De grond om de boom is stevig doorworteld, maar zou ik toch plantjes eronder kunnen poten? En zo ja, wat zou er dan geschikt voor zijn?

Welke bodembedekker geschikt is, is onder meer afhankelijk van de grondsoort, de vochthuishouding van de grond, de ligging van het plantvak (zonnig of beschaduwd) en niet te vergeten uw persoonlijke smaak. Omdat u schrijft dat de grond rond de sering stevig doorworteld is, is het verstandig te kiezen voor een sterke, heesterachtige bodembedekker. Door deze net buiten het sterk doorwortelde gebied aan te planten krijgen de bodembedekkers ruimte om te wortelen, terwijl ze bovengronds in de breedte, dus ook onder de struik, uit zullen groeien. Is het onder de sering sterk beschaduwd dan zijn Hedera en Euonymus sterke soorten. Komt er ook zonlicht op de grond dan kunt voor Cotoneaster of Lonicera kiezen.
Meer informatie over bodembedekkende planten en hun eigenschappen kunt u vinden in ons overzicht op www.mwiarda.nl/appeltern.htm.