Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Bodembedekker onder Buddleja gezocht

Ik zoek voor onder mijn Buddleja davidii 'Nanho Blue' een bodembedekker. In 2 andere vakken heb ik staan: Anemone hybdrida 'Honorine Jobert', Lavandula angustifolia 'Hidcote', Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' en Rosa 'Gruss an Aachen'. Dit is een hele mooie combinatie die goed past bij de sfeer van mijn tuin. Nu zoek ik iets vergelijkbaars voor bij mijn vlinderstruik, ware het niet dat de plek wel in de zon is, maar niet de hele dag (richting halfschaduw). Alvast dank voor uw suggestie.

Welke bodembedekker 'past' is onder meer afhankelijk van de grondsoort, de vochthuishouding van de grond, de ligging van het plantvak (zonnig of beschaduwd) en niet te vergeten uw persoonlijke smaak. Zelf zou ik kiezen voor een sterke vaste plant, zoals bijvoorbeeld de wintergroene Pachysandra terminalis of Vinca minor, die ook standhouden wanneer de Buddleja vol in blad staat. Naar mate de grond humeuzer is en meer vochthoudend zijn er ook meer soorten mogelijk, die vrijwel allemaal passen bij het door u genoemde assortiment.
Meer informatie over bodembedekkende planten en hun eigenschappen kunt u vinden in ons overzicht op www.mwiarda.nl/appeltern.htm.