Deze pagina is nog niet geoptimaliseerd voor weergave op kleinere schermen.
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Aantal beuken per m' en waar koop ik beukengrond?

Hoeveel stuks rode beuk heb ik nodig per meter om een haag te maken (enkele rij)? En op jullie website wordt gesproken over de schimmel die de beuk in de grond nodig heeft. Waar en onder welk merk kan ik dat aanschaffen?

Wanneer u een beukenhaag gaat planten in de plantmaat 60/80 of vergelijkbaar voor een laagblijvende haag, dan zet u 5 stuks per strekkende meter. Plant u de beuken in een grotere maat voor een hoge haag, bijvoorbeeld maat 150/175 of nog groter, dan zet u 2,5 stuks per strekkende meter.

Beukengrond is vrijwel niet als zodanig te koop. Een enkel composteringsbedrijf biedt het plaatselijk aan, maar het is niet algemeen verkrijgbaar. Van Iersel in Biezenmortel, www.van-iersel.eu is zo'n aanbieder. Woont u niet in de buurt van Biezenmortel dan kunt u het beste beuken kopen met kluit, waar dus nog grond rond de wortels zit. In die grond is de schimmel aanwezig. Koopt u plantsoen zonder kluit bij een kweker, dan kunt u vragen om wat grond mee te geven. Deze meegeleverde grond kunt u dan mengen met bomengrond, die wel algemeen verkrijgbaar is bij hoveniers, boomverzorgingsbedrijven en composteringsbedrijven. Dit is meestal een vrij zanderig grondmengsel met een hoog humusgehalte, waar de boomwortels goed in groeien.