Frans Houdijk Stijltuinen

Appeltern Tuinexpert in Moordrecht.

Over deze hovenier

Wij hebben een klein, maar enthousiast en gedreven team. Onze klanten geven aan heel tevreden te zijn over de kwaliteiten van ons bedrijf.

Gelukkig in uw tuin

De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk zijn enkele basisprincipes die wij bij Frans Houdijk Stijltuinen hoog in het vaandel hebben. Wij leggen deze basisprincipes graag aan u uit.

De 4 basisvoorwaarden voor Tuingeluk!

 • De juiste verhouding tussen verharding en beplanting
  Om het goede tuingevoel te ervaren moet er niet te veel verharding en juist wel veel beplanting zijn. Wij raden aan maximaal 1/3 van het grondoppervlak te beleggen met stenen, tegels of hout. De rest moet beplant worden of worden toebedeeld aan vijver of gazon. Bij kleine tuinen moet het gebrek aan oppervlakte voor groen gecompenseerd worden met planten aan wanden of met overhangende bomen.
 • De juiste verhouding tussen hoog en laag
  Een vlakke tuin, waarbij u alles in één keer overziet, is weinig spannend en intiem. Door de helft van de beplanting hoger te laten groeien dan 90 centimeter, ontstaat dieptewerking, spanning en beslotenheid.
 • U moet uzelf veilig en op uw gemak voelen
  In de tuin moet u niet gestoord worden door inkijk of overlast van de buren. Er zijn voldoende mogelijkheden om storende inkijk en uitzichten uit te bannen. Met moderne hulpmiddelen verdwijnt ook geluidsoverlast en krijgt mogelijk ongewenst bezoek geen kans.
 • De energiebalans moet kloppen
  Misschien wel de belangrijkste voorwaarde!

Appeltern Tuinexpert

Frans Houdijk Stijltuinen is aangesloten bij Appeltern Tuinexpert, een samenwerkingsverband van Nederlands beste hoveniers. Bevestigd door De Tuinen van Appeltern in kwaliteit en werkwijze.

Fotoalbum

Stuur een e-mail

Aan
Frans Houdijk Stijltuinen
Jouw naam
Jouw e-mailadres *
Bericht