De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Tuinafscheiding

Op de grens met de buren worden de meest uiteenlopende creaties geplaatst… We hechten sterk aan ons eigen territorium en bakenen onze percelen dan ook graag af.

Ieder op de eigen manier, al dan niet in de stijl van de tuin. We onderscheiden:

Hagen, een groene levende afscheiding
Afhankelijk van de soort zijn hagen snel dan wel langzaam groeiend en bladhoudend of bladverliezend.

  • Snelgroeiend
  • Langzaam groeiend
  • Bladhoudend
  • Bladverliezend

Kant-en-klaar hagen
Deze hagen worden al meteen op hoogte en dicht (zonder inkijk) geleverd. Dus meteen vrij en resultaat.

  • Haagplanten tegen een metalen frame
  • Hagen per blok rechtstreeks van de kwekerij

Tuinmuren
Gemetseld van stenen en blokken, soms zelfs volledig in beton gegoten. Vaak worden de muren ‘bekleed’ met stucwerk of natuursteenplaten. Vaak worden ze geschilderd nadat ze gestuct zijn. De diverse bewerkingen luisteren nauw i.v.m. hechting, scheuren enzovoorts.

Schutting
Houten tuinafscheiding
Een schutting van hout kan op veel manieren. U kunt zelf een ontwerp maken van standaardplanken, maar u kunt ook kant-en-klaar elementen aanschaffen. Er zijn tientallen varianten in zowel hardhout als (zachte) Europese houtsoorten. Bekijk alle houten tuinafscheidingen.

  • Zelfmaakversies
  • Kant-en-klaar schermen

Platoflex tuinafscheidingen
De merknaam staat gelijk ook voor het systeem. Kunsstof muren (hol van binnen) die in meerdere kleuren en ‘stucwerken’ geleverd kunnen worden. De wanden worden vooraf ingemeten in uw tuin en worden dan kant-en-klaar in uw tuin geplaatst.

Natuurwanden
Hout heeft al een natuurlijke uitstraling, maar met wanden van riet, berk, wilg en anderen gaat u nog een stapje verder. Meestal gaat het hierbij om matten (aan een rol) die tegen een houten frame van palen en latten bevestigd moeten worden.

Maasheggen
In bepaalde delen van ons land worden inmiddels kampioenschappen maasheggen vlechten gehouden. De perceelafbakeningen van voorheen zijn weer immens populair. De maasheggen worden gevlochten van meidoornstruiken, maar een zelfde soort beeld en sfeer bereik je ook met wilgentenen.

Kastanje- en eikenhout
U kent het Engels hekwerk; kastanjehouten verlichte latjes (spieën) die met draad aan elkaar verbonden zijn. Naast de lage uitvoering die gebruikt wordt rondom een groentetuin of schapenwei is het hekwerk ook verkrijgbaar in de hoogte 180 cm. En daardoor ook geschikt voor op de erfgrens. Van kastanje- en eikenhout worden ook gevlochten kant-en-klaar schermen geleverd.

Schanskorven en grindschuttingen
Er zijn diverse metalen constructies die vulbaar zijn met grind, keien, kokosschillen, boomschors enzovoorts. Feitelijk zijn de frames geschikt voor veel soorten vullingen, desalniettemin worden ze het meest gevuld met grind en keien. Er zijn wanden uit een stuk die ter plekke op maat gemaakt worden, maar er zijn ook standaard panelen in verschillende hoogtes en breedtes.

Cortenstale wanden
Met metaal is alles maakbaar, dus ook wanden of platen. In Appeltern zijn een aantal tuinafscheidingen uitgevoerd met cortenstaal. Voordeel van dit materiaal is het onderhoudsgemak. De roestkleur past ook nog eens in praktisch elke tuinomgeving. Bekijk cortenstale schutingdelen.

Windwerende schermen
Feitelijk is elke tuinafscheiding windwerend, maar er is ook een systeem dat u ‘open’ en ‘dicht’ kunt doen. Bij een terras of op de hoek van het huis.

Natuurstenen platen
Het komt niet heel vaak voor, maar dat is dan juist misschien wel zo leuk. Een tuinafscheiding met verticaal geplaatste natuursteenplaten. Afhankelijk van de leverbaarheid zijn meerdere materiaalsoorten mogelijk.

Geluidsabsorberende tuinafscheidingen
Tuinafscheidingen en geluidsbeperking in één. Er zijn meerdere mogelijkheden; compleet begroeid, maar ook in een fraai lattenmotief. Bekijk de tuinafsheidingen van Noistop.

Sierhekwerk, smeedijzer
Onder sierhekwerk verstaan we de ambachtelijke op maat gemaakte metalen hekwerken. Al honderden jaren worden in smederijen hekdelen, palen en poorten in steeds weer andere stijlen gemaakt. Sommige motieven zijn zelfs streekeigen, net zoals de klederdracht. U kunt kiezen voor een bestaande combinatie of een compleet nieuw model, speciaal voor u gemaakt.

Houten hekwerken en poorten
Hout is en blijft een prachtig product om hekwerken en poorten mee te maken. Er is een breed scala aan kant-en-klaar modellen in allerlei hoogtes, diktes en houtsoorten. Maar evenals bij het siersmeedwerk kunnen poorten ook op maat en in eigen stijl gemaakt worden. Door de eeuwen heen zijn honderden modellen bedacht door ambachtelijke timmerlieden. Per streek is naar gewoonte in eigen stijl of al naargelang houtsoorten en budget beschikbaar waren.

Betafence hekwerk
Op een bepaald moment wordt de merknaam ook gewoon gebruikt voor de productnaam. Betafence bepaalt al tientallen jaren het gezicht in de wereld van metalen afrasteringen met gaas, spijlen of panelen.