Werken in de tuin is geen werk!

Een tuin is nooit af wordt wel eens gezegd .. en dat is maar goed ook. Want er is niets leuker dan tuinieren en elke keer proberen net nog een mooier gazonnetje of een nog bloemrijkere border te gaan krijgen.

UNDEFINED

Als je tuin in evenwicht is aangelegd en qua tijdsbesteding past bij wat jij er aan wilt besteden, dan is in de tuin werken geen werken maar pure ontspanning.

De Appeltern Tuinexperts hebben er bij ontwerp en aanleg al voor gezorgd dat je jezelf prettig voelt in jouw tuin en hopen dat dat ook zo blijft als de tuin opgeleverd is. En als het goed is vraagt jouw tuin dus niet meer van je tijd dan wat je er aan besteden wil. Maar evengoed is de Appeltern Tuinexpert graag bereid om je te helpen als het even niet helemaal lukt. Een keer per jaar of elke week, alles is mogelijk. Belangrijk is dat de tuin je blijft bekoren. En misschien is het daarbij goed om samen nog eens naar de kleurstelling van de bloemborder te kijken of de hoogte van de haag nog eens bij te stellen. Werken in de tuin moet plezierig zijn. Geen verplichting maar ontspanning. En weet je, als je het eenmaal naar je zin hebt in jouw tuin, ga je er vanzelf meer ‘werk’ van maken.

Zorg dat de energiebalans klopt!

Een tuin is nooit af wordt wel eens gezegd, en dat is maar goed ook. Want er is niets leuker dan tuinieren en daarbij elke keer proberen nog net een mooier gazon of een nog bloemrijkere border te gaan krijgen.
Maar belangrijk bij je streven om je tuin optimaal te laten stralen is de balans tussen de tijd die je wilt besteden en de tijd die de tuin van je vraagt. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar we weten bijna zeker dat als de balans niet in evenwicht is, jouw relatie met de tuin eerder afbrokkelt dan groeit.

In een bestaande al aangelegde tuin had vooraf de beschikbare onderhoudstijd meegenomen moeten worden maar als dat niet gebeurd is, hoeft er nog geen man overboord te zijn. Samen met de Appeltern Tuinexperts bedachten we tientallen stappen die onderhoud beperkend werken. Bovendien lopen onze hoveniers graag een rondje door jouw tuin om ter plekke te bezien welke onderhoud remmende maatregelen het best genomen kunnen worden.