Waterdicht vertrouwen in vijverfolie

Een vijver heeft veel toegevoegde waarde bij de beleving van uw tuin. En daar komt nog bij dat een vijver, mits goed aangelegd, het meest onderhoudsvriendelijk element van uw tuin is.

UNDEFINED

Alles begint met de constructie. Het gebruik van de juiste folie bij de juiste toepassing is daarbij essentieel.

In De Tuinen van Appeltern maken we standaard gebruik van de producten en diensten van Geotop folietechniek. Geotop levert zowel EPDM-rubber als vijverfolie, afhankelijk van de situatie. Als de bodemgrond ruwe of scherpe elementen bevat wordt vaak eerst een Geotop-doek gelegd om het folie te beschermen.

Folie wordt op rollen in bepaalde breedtes geproduceerd maar door de lijm- en lastechnieken van Geotop kan elke vorm, breedte en lengte pasklaar gemaakt worden. Soms gebeurt dit al vooraf op basis van een aangeleverde tekening en soms wordt het gewoon ter plekke in de bedding van de aan te leggen waterpartij gedaan. Uitgangspunt is een strakke vorm zonder plooien alsof het een echt zwembad is. De Geotop producten worden gebruikt voor tuinvijvers of koi-vijvers, maar ook voor landschappelijke beken, vijvers op het dak van een gebouw en zwemvijvers in allerlei vormen en dieptes. Ook in de landbouw wordt de Geotop folietechniek toegepast in o.a. mestbassins of biogasopslag.

De Tuinen van Appeltern adviseert Geotop vanwege de brede toepasbaarheid maar vooral ook vanwege de duurzaamheid en het 100% vertrouwen in een waterdichte waterpartij. Bezuinigen op een dergelijk belangrijk constructiemiddel zou voor niemand een optie moeten zijn.