Wat is van belang bij een tuinontwerp?

De tuin dat bent u zelf. Als de tuin straks klaar is, moeten u en uw gezin zich daar niet alleen in kunnen herkennen, iedereen moet zich er ook ‘thuis’ en ‘gelukkig’ voelen.

UNDEFINED

Vlonder_Plant.pngDe tuin dat bent u zelf… Als de tuin straks klaar is, moeten u en uw gezin zich daar niet alleen in kunnen herkennen, iedereen moet zich er ook ‘thuis’ en ‘gelukkig’ voelen. Een wensenlijst die u vooraf opstelt is essentieel. Wat straks geldt voor de tuin, geldt nu al voor het ontwerp.

Het ontwerp moet voldoen aan de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk. Dat zijn een goede balans tussen beplanting en verharding, voldoende hoogte, veel privacy en vooral niet meer werk dan u aankunt. De tuintekening die u maakt of laat maken moet spreken. De maten moeten kloppen, alle elementen moeten er op terug te vinden zijn en ook uw huis en de ligging in de buurt moeten worden aangegeven. Vergeet vooral de voortuin niet. Ook als deze niet rechtstreeks verbonden is met de achtertuin, is die wel bepalend voor uw toekomstig tuinplezier. Het meest belangrijk bij het ontwerpen is misschien wel de voorpret. Het is fantastisch om te zoeken naar kleurcombinaties, naar materialen en een leuke vorm die past bij uw huis en uw manier van leven.

Denk ook nog even aan: