Waarom zou je potten in je tuin toepassen?

We geven je tien redenen om wel te kiezen voor plantenpotten en bloembakken in je tuin!

UNDEFINED

POTTEN GEVEN JE TUIN EXTRA UITSTRALING, HET ZIJN ECHTE BLIKVANGERS!

De plantenbakken en bloempotten van tegenwoordig lijken in niets meer op die van vroeger. Ze zijn niet alleen heel modieus, ze zijn ook statig en beeldbepalend. Al zonder tuinplanten hebben de bakken net zoveel uitstraling als je meubilair en je parasol. Het is dus heel makkelijk om je tuin met de potten of bakken van jouw smaak extra aanzien te geven.

EEN GROTE POT IS EEN TUINTJE OP ZICHZELF

De hedendaagse plantenbakken en potten voor buiten zijn ook leverbaar in grote maten. En dus heeft zo’n pot een plantoppervlak van een klein tuintje. Je kunt daar meerdere kanten mee op. Je kunt gaan experimenteren met meerdere soorten planten en daarbij elk jaar weer iets nieuws proberen. Je kunt er zelfs een kruidentuin van maken. Als je tuin redelijk ingetogen is ingericht, kun je met 1-jarigen inplant extra kleur in je tuin brengen.

Afbeelding: Nieuwkoop Europe B.V.

JE TUIN KRIJGT EXTRA HOOGTE

Eén van de basisvoorwaarden voor Tuingeluk is dat van het groene deel van je tuin de helft hoger zou moeten zijn dan 90 cm. Met name in kleine tuinen is dat niet altijd even gemakkelijk omdat hogere planten vaak ook omvangrijk zijn en dus (te) veel ruimte in zouden nemen.

Met hogere, wat smaller opgaande, potten heb je dat probleem niet en krijgt je tuin toch het benodigde hoogte-element.

JE TUIN KRIJGT EXTRA DIEPTEWERKING

Je tuin blijft spannend als je hem in één keer kunt overzien. Als je zicht vanaf het terras of binnenuit naar achter wordt onderbroken door verticale elementen krijg je dieptewerking en spanning tegelijkertijd. Potten en plantenbakken hebben daarbij eenzelfde functie als haagblokken of groenzuilen.

Afbeelding: Nieuwkoop Europe B.V.

MET POTTEN VERANDER JE JOUW TUIN IN EEN HANDOMDRAAI

Misschien overdrijven we een beetje omdat je natuurlijk niet meteen je hele tuin oppakt en een hele grote zware pot verzet je nog niet zo gemakkelijk, maar het kan natuurlijk wel. Je kunt een paar grote potten beschouwen als flexibele groenelementen. Door ze zo af ertoe een andere plek in de tuin te geven, verandert het tuinbeeld helemaal.

POTTEN ZIJN ER IN ELKE SMAAK!

Bloempotten en plantenbakken kunnen je tuin extra uitstraling geven, maar dan is het wel zo leuk als ze ook leverbaar zijn in jouw smaak en goed aansluiten bij het gekozen meubilair of de hardware, zoals de bestrating en tuinafscheiding. In Appeltern werken we graag met potterie en bakken van Nieuwkoop Europe B.V. omdat zij gewoon alles hebben. Elke kleur, elke maat en elke materiaalsoort: keramiek, kunststof, metaal.. echt elke smaak is leverbaar!

Afbeelding: Nieuwkoop Europe B.V.

POTTEN ZIJN WEER- EN KLIMAATBESTENDIG

Had je vroeger nog wel eens het probleem van verkleuring of vorstschade, met de hedendaagse potterie kun je een jaarrond zorgeloos tuinieren. Ze zijn kleurecht én vorstbestendig! Als er al iets verkeerd kan gaan, dan heeft dat bijvoorbeeld te maken met dat het water in de pot niet weg kan omdat het gat in de bodem dicht zit of omdat er planten zijn gekozen die niet genoeg wortelruimte krijgen.

MET POTTEN MAAK JE HET TERRAS GROTER EN KLEINER

We zeiden al dat je je tuin steeds een ander aanzien kunt geven door de potten op een andere plaats in de tuin te zetten. Maar je kunt ze ook gebruiken door je terras te vergroten en te verkleinen.

Alleen of met z’n twee op een te groot terras zit niet gezellig en omgekeerd is het wel handig als je terras wat ruimer is als er een groot gezelschap komt. Met een steekwagentje is het allemaal zo gepiept!

Afbeelding: Nieuwkoop Europe B.V.

VAKANTIEGEVOEL IN EIGEN TUIN

Je kon natuurlijk altijd al tropische planten in je tuin zetten, maar die vallen dan vaak lelijk uit de toon zomaar tussen de normale beplanting. En als ze niet vorstbestendig zijn, dan is het ‘s winters uitgraven en opslaan toch een heel gedoe. Met planten bakken maak je je tropische accenten los van je basis groen waardoor ze beter passen en je brengt ze ‘s winters makkelijker in de winterstalling.

HET IS MAKKELIJK EN AANGENAAM TUINIEREN

Het klinkt logisch, en dat is het ook: als je planten hoger staan, hoef je gewoon minder te bukken.

Met planten op ooghoogte ben je ook lekker dichtbij je meest favoriete plantsoorten. Dat voelt per saldo prettig en geeft extra voldoening bij de verzorging. De wat grotere potten zijn daarbij ook nog eens makkelijker regelbaar qua voeding en watergifte dan planten in de volle grond.