Waar moet je op letten als je tuinmeubelen gaat kopen?

Er zijn meerdere dingen waar je op moet letten bij de aankoop van nieuwe tuinmeubelen waar je misschien in eerste instantie niet aan gedacht had.

UNDEFINED

1. Meet de beschikbare ruimte van te voren goed op!

Voordat je op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen is het belangrijk om te weten welke ruimte beschikbaar is.

 • Hoe groot is de tuin en welke afmetingen heeft het terras?
 • En wat wenst u waar neer te zetten?
 • Wat zijn de afmetingen van de tuinmeubelen?

Je hebt sowieso 75 cm extra ruimte nodig om bijvoorbeeld (dining)stoel naar achter te kunnen schuiven waneer je de tuintafel verlaat. Tel daar de breedte van de tafel bij op, inclusief 75 cm voor de stoel aan de andere kant van de tafel, alleen dan heb je de benodigde ruimte juist berekend.

Melia Garden Interiors - De Tuinen van Appeltern

Wij adviseren (indien mogelijk) om de tuintafel zo neer te zetten dat je vanuit de woonkamer op de lengte van de tafel kijkt. Zo creëer je lengte in de tuin en behoudt je je zichtlijn. Vanaf de tafel kijkt iedereen in de tuin en vanuit de woonkamer kijk je niet tegen de achterkant van de stoelen aan. Daarbij heb je meer ruimte over op het terras voor andere tuinmeubelen, zoals bijvoorbeeld schommelstoel Grizzly.

Grizzly hangstoel - De Tuinen van Appeltern

2. Kies de materiaalsoort

Er is een ruime keuze aan materialen waarvan tuinmeubelen van gemaakt kunnen zijn, neem bijvoorbeeld: teakhout, wicker, Polywood, Acacia hout, kunststof aluminum, R.V.S. etc. Kies voor een materiaal wat bij jou en je terras past. Zorg dat je met deze blik naar het aanbod van de tuinmeubelen gaat kijken!

Tuinset Garden Interiors - De Tuinen van Appeltern

3. Bepaal wat voor een producten u nodig heeft

Als je op zoek bent naar een diningset kun je kiezen voor vaste tuinstoelen of verstelbare tuinstoelen. Voor kinderen is een vaste stoel erg handig en praktisch, de stoel staat stevig en heeft één vaste stand. In verstelbare stoelen willen kinderen nog wel eens gaan ‘spelen’ met de verschillende standen, dit kan zorgen voor snellere slijtage

Voor de ouders en ouderen zijn de verstelbare stoelen juist wel prettig. De standen geven je de kans om overdag van het zonnetje te genieten in de ligstand en ’s avonds heerlijk te kunnen eten aan de tuintafel. Wat wij adviseren is om een loungeset te kiezen met bijvoorbeeld vier vaste en twee verstelbare stoelen.

Parasol Glatz Garden Interiors - De Tuinen van Appeltern

4. Heeft u niet te veel ruimte op uw terras?

Een barset kan een oplossing zijn, deze neemt in verhouding weinig ruimte in, terwijl je er met veel mensen gebruik van kan maken. Zet voor jezelf eens op een rijtje wat de tuin of het balkon nodig heeft, en wat je (binnen je budget) graag zou willen hebben.

Tuinset Airxl Garden interiors - De Tuinen van Appeltern

5. Kies voor kwaliteit

Mooie tuinmeubelen kopen doe je niet elke dag, het is waarschijnlijk een investering voor de langere termijn. Je wenst er meerdere jaren plezier van te hebben, toch? Kies daarom voor goede kwaliteit! Het is erg verleidelijk om een zo goedkoop mogelijk tuinmeubel aan te schaffen, maar het is dan wel de vraag of deze meerdere zomers meegaat. Goedkoop is vaak duurkoop, duurzaamheid en goede kwaliteit gaan bij Garden Interiors hand in hand. Garden Interiors verkoopt tuinmeubelen met een goede prijs-kwaliteitverhouding met 2 tot 5 jaar garantie! Daarnaast loop je niet het risico dat je te veel betaald voor de kwaliteit, vanwege de laagste prijsgarantie.

Parasol Led Glatz Garden Interiors - De Tuinen van Appeltern

Ga eerst proefzitten!

Op een foto lijkt het door jouw gekozen tuinmeubel misschien geschikt, maar is dit wel zo? Je eigen lengte kan bijvoorbeeld bepalend zijn hoe lekker je de tuinstoel vindt zitten. Kom daarom uitproberen bij De Tuinen Appeltern, zo kies je voor een tuinmeubel dat het best bij je past én maak je een weloverwogen keuze! Onderstaande producten Garden Interiors staan in het tuininspiratiepark en kunnen getest worden.

Producten van Garden Interiors in Appeltern

 • Glatz parasol
 • Melia
 • Siesta alle stoelen en kleuren
 • Tuintafel
 • Barset
 • Hangstoel Grizzly
 • Picknicktafel Arezzo
 • Twee Kunststof Adirondack stoelen voorzien van tafel, voetensteun en kussens.
 • Vegas donkergrijs met Air XL design tuinstoelen.

LET OP: Wanneer je op zoek bent naar een van onderstaande producten is een bezoek aan De Tuinen van Appeltern meer dan de moeite waard. Bij aanschaf van een van onze producten na je bezoek aan De Tuinen Appeltern krijg je van Garden Interiors de kosten voor één entreebewijs terug.