Vaste planten kleuren je tuin!

Hoe zet je vaste planten in zodat jouw tuindromen waarheid worden?

UNDEFINED

De kracht van vaste planten

Vaste planten prikkelen de zintuigen, vragen weinig onderhoud en zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De vaste plantenkwekers van Perennial Power bieden veel verschillende soorten vaste planten aan waardoor je kunt kiezen voor afwisselende beplanting. De planten kunnen altijd worden geplant, behalve als het vriest. Vanaf februari beginnen de vaste planten te groeien.

Het hele jaar kleur in jouw tuin

Met de juiste keuzes kun je het hele jaar genieten van een bloeiende tuin. Kies je voor bloeiende planten, groenblijvende planten, siergrassen, klimplanten of bodembedekkers? De vaste planten zijn er in veel verschillende kleuren. Voor elke tuin zijn er genoeg mogelijkheden om jouw tuindromen uit te laten komen! De beplanting moet wel op de juiste plek worden geplant voor een mooi resultaat. Denk hierbij aan de grondsoort, hoeveelheid zon en de vochtigheid van de bodem. Als je de juiste vaste planten op de juiste plek zet, ontstaat er beplanting in jouw tuin die minstens tien jaar lang mooi blijft!

Perennial Power - De Tuinen van Appeltern

Geschikt voor elke tuin

Met vaste planten kun je alle kanten op, ze zijn in grote groepen of combinaties te planten. Zorg ervoor dat het een aaneengesloten geheel wordt, zo zorg je ervoor dat onkruid minder kans krijgt om te groeien. De beplanting komt elk jaar weer terug om opnieuw te groeien en bloeien. Dus als je zorgt voor voldoende afwisseling, bloeit jouw tuin altijd! Een beplantingsplan dat uit vaste planten bestaat, is dus heel geschikt voor plekken waar een fraaie en sterke beplanting gewenst is. Denk hierbij aan plantvakken, boomspiegels, bermen, parken en rotondes. Daarnaast hebben vaste planten ook nog lage onderhoudskosten.

Weinig onderhoud

De meeste vaste planten kunnen in het vroege voorjaar . Haal de dode stengels en bladeren weg. Kijk hierbij wel uit dat je nieuwe scheuten niet beschadigd. Wil je tijdens de bloei nóg langer genieten van bloemen? Haal dan regelmatig de uitgebloeide bloemen weg zodat de plant meer bloemen kan geven.

Dus wil jij een het hele jaar door een groene tuin? Zonder daarbij veel onderhoud te hebben? Kijk dan welke vaste planten het best bij jou en jouw tuin passen!