Tuinieren op hoogte is makkelijk, leuk én mooi

Met Mengelmoes maken we groenbeleving mooier, makkelijker en aangenamer. Tuinieren op stahoogte is fijn. Door de fijne werkhoogte blijven je rug en knieën onbelast.

UNDEFINED

Een verhoogde tuin kun je op vele manieren realiseren. Je kunt verhoogde terrassen integreren in je tuinontwerp, hoge bakken plaatsen of groentafels gebruiken.

Mengelmoes Groentafel - De Tuinen van Appeltern

Een voorbeeld van een groentafel is de Mengelmoes. Er zijn verschillende voordelen van een dergelijke groentafel ten opzichte van verhoogde borders of bakken. Een verhoogde bak warmt in het voorjaar sneller op door de zon en de warmte van de lucht. Hierdoor begint je groeiseizoen eerder en kun je langer genieten van het groeiseizoen.

Mengelmoes Groentafel - De Tuinen van Appeltern

Door middel van de afwateringsgaten wordt het overtollige water sneller afgevoerd dan in de volle grond. Door zijn hoogte vang je minder ongewenste inwaaiende onkruidzaden en krijgen slakken en ander ongedierte minder kans om aan je planten te zitten. Dit geldt ook voor loslopende katten, die zullen toch sneller een plekje op de begane grond zoeken! Voor mensen in een rolstoel is de groentafel ideaal omdat ze goed onder de tafel kunnen rijden en zo op werkhoogte kunnen tuinieren.

Mengelmoes Groentafel - De Tuinen van Appeltern

Wat als je geen tuin hebt en toch af en toe lekker met je handen in de aarde wilt wroeten? Met de Mengelmoes Groentafel kun je op het kleinste terras of balkon toch tuinieren. Kruiden kweken, een vlindertuintje aanleggen of het kweken van aardbeien… het kan allemaal. Mengelmoes is er in verschillende maten dus er is altijd wel een mooi plekje voor te vinden!

Mengelmoes Groentafel - De Tuinen van Appeltern

De groentafels zijn sterk, slijtvast en blijven mooi. Door zijn strakke vorm past hij overal. Wat je er ook in laat groeien, Mengelmoes wordt gegarandeerd de blikvanger van je tuin, terras of balkon!