Tuingemak

Een onderhoudsvriendelijke tuin, wie wil dat nu niet? Iedereen toch? Alleen betekent onderhoudsvriendelijk tuinieren wel voor iedereen iets anders.

Een starter in de tuinwereld denkt heel anders over tuinwerk en de hoeveelheid te besteden zorgtijd dan een gepensioneerde tuinliefhebber. De tientallen tijdbesparende en makkelijk tips voor tuinieren gelden in beginsel dan ook voor iedereen. Maar de ene tuinbezitters is misschien alleen op zoek naar een makkelijkere manier om het gazon te onderhouden, terwijl de ander het liefst de hele tuin zo onderhoudsvrij mogelijk wil hebben.

Tuingemak - De Tuinen van Appeltern

We rangschikken de tips en trucs op tuinonderdelen en de levensfase waarin jij als tuinier nu zit. Ben je een starter? Of heb je al een tuinleven achter de rug? Bekijk alle tips op één (of beide) onderstaande pagina's:

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Eén van de tips die we geven bij het verkrijgen van een onderhoudsvriendelijke tuin, is ‘kiezen voor de juiste planten’. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen is immers behept met groene vingers en een buitengewone kennis van planten. Ons verhaal klopt uiteraard wel, want als planten omvallen, niet tegen de vochtige grond in jouw tuin kunnen of simpel te groot worden voor de gekozen plek, dan zorgt dat voor veel herstelwerk. En dan nog moet je opnieuw de juiste planten gaan kiezen. We helpen graag met een aantal wetenswaardigheden over plantgroepen:

Tuingemak - De Tuinen van Appeltern

Wat is een tuin eigenlijk?

Iedereen denkt dat terrein rond het huis de tuin is.. Wanneer noem je iets een tuin? Daar moeten we het natuurlijk wel eerst over eens zijn, anders hoef je het ook niet te hebben over tijdbesparende maatregelen voor een tuin. Volgens ons, De Tuinen van Appeltern, heb je het pas over een tuin als jouw terrein voor en achter het huis voldoet aan de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk.

Het gaat daarbij om de juiste verhouding tussen hoog en laag, tussen steen en groen, tussen genieten en werken, en tussen vrijheid en overlast. Stel dat je de ruimte achter het huis helemaal dicht legt met bestrating, dan heb je misschien wel geen werk, maar ook geen tuin. Als je de vier basisvoorwaarden volgt, krijg je een echte tuin en word je in principe al gelukkig. Met extra Tuingemakmaatregelen word je het volmaakt.

Tuingemak - De Tuinen van Appeltern

Tuininspiratie opdoen? Kom naar Appeltern!

Je kunt al de nodige tuin inspiratie online opdoen, maar je beleeft een tuin pas écht als je er doorheen loopt. Koop jouw tickets online met korting en bezoek het tuininspiratiepark in Appeltern.

Eet, drink en geniet in ons tuininspiratiepark!

Naast dat je urenlang tuin inspiratie kunt opdoen, geniet je bij ons ook in een van de vier restaurants. Combineer een bezoek met een van de arrangementen, zoals een overheerlijke lunch, een picknick of een goede kop koffie met gebak. Wil je graag meer weten over een van de arrangementen of heb je overige vragen? Bel in dat geval even naar (0487) 54 17 32.