Ontdek de basisvoorwaarden voor Tuingeluk!

Het is allemaal veel makkelijker dan u denkt, uw tuingeluk wordt voornamelijk bepaald door vier eenvoudige basisvoorwaarden!

Vier Basisvoorwaarden voor Tuingeluk

Het is allemaal veel makkelijker dan u denkt, uw tuingeluk wordt voornamelijk bepaald door vier eenvoudige basisvoorwaarden. Als uw tuin voldoet aan deze voorwaarden, dan is de basis voor uw Tuingeluk gelegd. Met het lijnenspel, de gekozen producten en de uitstraling van uw accessoires kan het alleen nog maar mooier worden. De verhoudingen, het volume, de privacy en de energiebalans zijn geluksbepalend.

 1. De verhouding tussen beplanting en verharding
  Wij weten het allemaal, een tuin zonder beplanting is geen tuin. Maar dan bent u er nog niet, u moet nog een stap verder. Uw buitenruimte wordt pas een tuin als niet meer dan 1/3 van het totaaloppervlak ingenomen wordt door verharding in de vorm van paden en terrassen. Het deel dat overblijft, 2/3 van het totaaloppervlak, is bestemd voor groen. Onder ‘groen’ verstaan wij beplanting, gazon en ook de vijver.

  Basisvoorwaarde 1

 2. De hoeveelheid hoge beplanting en/of hoogte-elementen
  Als 2/3 van uw tuinoppervlak gevuld is met groen, heeft u al voldaan aan de eerste basisvoorwaarde voor Tuingeluk. Maar met het groen bent u pas halverwege, want de tweede voorwaarde vereist dat de helft van uw groen hoger moet zijn dan 90 cm. Met de hogere beplanting of groenelementen in de vorm van haagblokken of gesnoeide plantenvakken krijgt uw tuin spanning, dieptewerking en intimiteit. Allemaal zaken die de tuinbeleving veel mooier maken.

  Basisvoorwaarde 2

 3. Hoeveel privacy biedt uw tuin?
  De eerste twee basisvoorwaarden heeft u helemaal in eigen hand. Met de derde basisvoorwaarde voor tuingeluk ligt dat even anders. Alhoewel er ook hierbij voldoende hulpmiddelen zijn die kunnen worden ingezet. De situering van uw tuin is van grote invloed op uw privacy. De buren die u hoort, de achterburen die op uw terras kijken, het drukke verkeer van de straat. Allemaal minder prettige omstandigheden die u behoorlijk in uw vrijheid kunnen aantasten.

  Basisvoorwaarde 3

 4. De energiebalans van uw tuin
  Nog een basisvoorwaarde voor tuingeluk die u helemaal zelf in de hand heeft. Helaas heeft de energiebalans oftewel de hoeveelheid tijd die u aan uw tuin wilt besteden in relatie tot de tijd die de tuin van u vraagt, veel invloed op de eerste twee basisvoorwaarden. Om het onderhoud te beperken, wordt immers gekozen voor het totaal bestraten van een tuin met funeste gevolgen voor uw gevoel en tuingeluk.

Meer lezen over Tuingeluk? Ga dan naar www.tuingeluk.nl!