Tegels van keramiek

Keramiek staat voor - onder zeer hoge temperatuur – gebakken producten. Vazen, dakpannen en stenen zijn uit klei gebakken producten. Door innovaties in het bakproces worden tegenwoordig ook relatief dunne keramiek tegels gebakken.

UNDEFINED

Ze bestaan uit zuiver natuurlijke materialen als klei en kwarts en voldoen aan dezelfde strenge normen die we ook stellen aan het echte natuursteen zoals kleurechtheid, vorstbestendigheid, maatvastheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Feitelijk zijn keramiektegels daarmee nog net even duurzamer dan de normale natuursteen tegels omdat ze gemaakt worden van minder grondstoffen en transporttechnisch ook minder duur zijn. Doordat de tegels in diktes van 9-12 mm en 18-22 mm uitgevoerd worden, is er wel wat meer aandacht voor de ondergrond nodig dan bij de reguliere natuursteen tegels. Maar desondanks zijn ze goedkoper en makkelijker buiten te leggen dan de oorspronkelijke soortgenoten.

Een nieuwe ontwikkeling is ook dat keramiek tegels gelegd worden op een betonnen ondergrondtegel. Dan is er dus per saldo de stabiliteit van een dikke tegel met de pracht en uitstraling van een keramiek. Stone base B.V., de natuursteen tegel exposant van De Tuinen van Appeltern heeft een breed pakket van keramiek tegels. In het park zijn al een aantal van deze tegels toegepast te zien.