Streudeg, de tuinhark opnieuw uitgevonden!

De nieuwste uitvinding van Streuding is de StreudEg, een hand-eg die het harken lichter en eenvoudiger maakt. De slim geplaatste tanden maken de grond los zonder deze weg te harken.

UNDEFINED

De StreudEg is een hand-Eg die is afgeleid van een Eg die een boer achter zijn tractor hangt. Ooit is Schoppenfabriek Streuding een soortgelijk houten stuk gereedschap tegen gekomen in een oude boerenschuur, ze mochten gratis meenemen en bedachten aan de hand van het gereedschap een nieuw concept wat nu vertaald is naar een nieuwe tuinhark, de StreudEg!

De StreudEg is opgebouwd uit twee harken waarvan de tanden verder uit elkaar zijn geplaatst. Door de slimme plaatsing van de twee tandenrijen harkt de StreudEg vele malen lichter dan een normale hark. De eerste rij neemt de planten resten zoals bladeren en takjes mee en laat het zand liggen, de tweede rij laat een mooi aangeharkt spoor achter.

Streudeg - Schoppenfabriek A. Streuding

Over de StreudEg

De breedte van de "normale" StreudEg is 30 cm en de kleinere XS uitvoering is 17 cm breed. Met name die laatste "XS" is uitermate geschikt in tuinen waar de planten en gewassen wat dichter op elkaar staan. Met een gewone hark ben je vaak bijna een klein grondverzet bedrijfje dat het zand van de ene naar de andere kant verplaatst. Zo niet met de StreudEg die het nieuwe harken heeft uitgevonden.

Wil je deze nieuwe tuinhark bestellen?

Waarom moet ik mijn grond 'los' maken?

Tuinharken gebruiken we in Appeltern om het jonge kruidgroei met ondiepe wortels in fijne ondergrond los te harken, vooral in onze plantenborders en tussen grind of mulch. Zo brengen we de ongewenste plantjes met de wortel aan het bodemoppervlak en kan je ze opruimen of ter plekke laten verdrogen. Let wel op, in dat laatste geval dient er wel droog weer voorspeld te zijn, anders kun je na een regenbui weer opnieuw beginnen.

Schoppenfabriek Streuding is de enige ambachtelijke schoppenfabriek van Nederland. In deze bedrijfsfilm ziet u hoe de fabricage in z’n werk gaat.