Schoon en droog naar binnen

Een systeem van onderbak en rooster of mat zorgt ervoor dat u geen vuil en water van buiten naar binnen loopt.

UNDEFINED

Het nadeel van een losse mat voor de deur wordt met de ACO EasyGarden Schoonloper ondervangen. Een evt. wateropvang aansluiting is optioneel en misschien alleen nodig bij hele brede grote matten. De schoonloper wordt eenvoudig ingepast in uw bestrating, op hoogte van het straatwerk zodat er niemand struikelen kan.

Hoe leg ik een Schoonloper aan?

  1. Indien met het oog op de hoeveelheid water toch een afvoerleiding wordt aangebracht dient men deze als eerste te plaatsen. Het aansluitstuk op de SchoonloperBekijk product Schoonloperonderbak 60 x 40 x 8 cm (Easygarden, ACO artikel 00398) dient 110 mm te zijn i.v.m de opening van 110 mm in de bodem. De hoogte van het aansluitstuk/spie dient men nauwkeurig te bepalen en aan te brengen omdat de insteekdiepte in de bodem van de Schoonloper slechts 1,5 cm bedraagt.
  2. De ondergrond egaliseren op een hoogte van ca. 8 cm van de bovenkant v/d bestrating en de onderbak stellen met het verval mee van de bestrating. Een andere methode is om de onderbak te stellen op een aantal ruggen van gestabiliseerd zand (1:3 cement:zand). Door hier de onderbak in te kloppen is er wat ruimte onder de bak en draagt de bak goed op de stroken cement mortel.
  3. Bestrating aanbrengen en rooster plaatsen.
ACO Schoonloper

Er kunnen meerdere schoonlopers naast elkaar geplaatst worden om zodoende een groter entree te voorzien van een schoonloper. Let hierbij op dat de randen van de onderbakken netjes op dezelfde hoogte geplaatst worden en geen onderlinge tussenruimte hebben.

UNDEFINED