Op zoek naar een groene erfafscheiding die rust en privacy biedt?

Heb je ook geluidsoverlast van de buurt of van het verkeer? Met een geluidswerende erfafscheiding van Greenwall® creëer je een groene oplossing voor geluidshinder.

UNDEFINED

Helaas is niet elke tuin zodanig gesitueerd dat het ook overal stil en rustig is. Een geluidsabsorberende, geluidwerende tuinafscheiding is dan een mogelijke oplossing.

Dé groenste oplossing voor geluidshinder

De Greenwall® is een met groen begroeid of begroeibaar geluidsscherm. Het is gemaakt om geluid te reduceren in tuinen, openbare ruimtes, langs gemeente- en provinciale wegen en rond begraafplaatsen. Vanwege de duurzaamheid, geluidsabsorptie en ontwerp is dit scherm de keuze van menig opdrachtgever. De elementen zijn standaard in verschillende afmetingen te verkrijgen.

Greenwall - De Tuinen van Appeltern

Waarom een geluidsscherm?

Heb je ook het gevoel dat jouw tuin niet meer van jezelf is? Dat privacy in je eigen buitenkamer ver te zoeken is? Voorbijgangers kijken ongevraagd naar binnen, je hoort de buren praten op het aangrenzende terras of de voorbijrazende auto’s zorgen voor constante verkeerhinder. Op deze overlast zit natuurlijk niemand te wachten.

De Greenwall®, de duurzame en geluidwerende schutting, is dé oplossing voor deze problemen! Ervaar de rust door het geluidsreducerend effect van een Greenwall® in jouw tuin met de kant-en-klaar geleverde elementen. Wil je meer leven in jouw tuin? Dan kun je kiezen voor de Greenwall Faunavilla.

De Greenwall-producten zijn opgebouwd uit 4 componenten:

  1. Een stalen frame;
  2. Een versterkt natuurvezeldoek;
  3. Het Greenwall®-substraat;
  4. Mooi beplanting.

Tips om met geluidsoverlast om te gaan

Het gaat bij geluid om 2 dingen:

  • Geluidsisolatie (de mate waarin geluid door het materiaal wordt tegengehouden).
  • Geluidsabsorptie (de mate waarin geluid wordt gereflecteerd).

Geluidsisolatie is alleen te meten in een laboratorium, en is bedoeld om producten onderling met elkaar te vergelijken. De absorptiewaarde van een materiaal is van belang omdat het iets zegt over de weerkaatsing van het geluid naar elders.

Het effect van een geluidsscherm in de tuin wordt bepaald door een aantal factoren:

  • De locatie van het scherm ten opzichte van de geluidsbron en de ontvanger;
  • De afmetingen van het scherm, zowel de hoogte als de lengte;
  • De isolatie- en absorptiewaarde van het scherm;
  • De omgeving van het scherm. Zijn er gebouwen, oppervlaktes en dergelijke die het geluid kunnen weerkaatsen, opvangen of ombuigen.
Greenwall - De Tuinen van Appeltern

In alle gevallen is het verstandig om een ter zake kundige naar de situatie te laten kijken. Bij Greenwall is het mogelijk een akoestisch haalbaarheidsonderzoek te laten doen. Dat geeft in goede indicatie van de te verwachten geluidsreductie als gevolg van een Greenwall geluidsscherm.

Greenwall levert behalve de Greenwall Classic, een trapeziumvormig haagelement, nu ook de Greenwall Compact en de Greenwall Construct. De Greenwall Compact is als een schutting tussen palen te plaatsen. Dit kan begroeid worden met verschillende klimplanten. De Greenwall Construct is een geluidsscherm dat tot ongekende hoogte reikt.