Neem een haag in plaats van een schutting!

Een haag wordt door de meeste tuinliefhebbers gezien als de meest ideale tuinafscheiding. Het heeft natuurlijk alles te maken met de groene uitstraling wat het tuingevoel per definitie ten goede komt. Maar ook met de uitgebreide keuzemogelijkheden en eigen inbreng bij de vorming!

UNDEFINED

Een haag is feitelijk een rijtje van dicht bij elkaar geplante heesters (of coniferen). Door de hagen tijdig en vooral ook regelmatig te knippen bepaal je zelf de dikte, hoogte, schuinte of golving. Hoe langer je wacht met snoeien des te meer werk en des te moeilijker ook het intact houden van de gewenste vorm. Een haag kan worden gekozen om verschillende redenen. Wil je meer privacy in jouw tuin? Wil je geen overlast van de buurt? Dit zijn voorbeelden van redenen voor een haagBekijk product Kant - en - klaar haag Hydrangea anomala petiolaris 1m lang en 1,8 m hoog - 1 stuks in je tuin.

Quickhedge - De Tuinen van Appeltern

Verschillende soorten hagen

Haagplanten zijn er in tientallen soorten. Weliswaar overwegend in groen of donkerbruin maar ook in grijstinten en geel. De meeste tuinbezitters kiezen voor een blad houdende haag zodat men een jaarrond vrij kan zitten. Een bladverliezende haag wordt evengoed vaak toegepast. Juist de seizoen verschillen spreken daarbij aan. Een haag wordt eerder gekozen dan een schutting of tuinmuur omwille van de kosten, maar ook vanwege het levende karakter. Een haagBekijk product Kant - en - klaar haag Hedera hibernica 1m lang en 1,8 m hoog - 1 stuks is een beetje een verticale tuin. Er gebeurt van alles. Hij groeit, bloeit en vogels vinden er een prima schuilplek. Steeds vaker kunnen hagen in één keer op ware grootte aangeplant worden. Ze worden als blok aaneengesloten van de kwekerij gehaald zodat je meteen compleet vrij in je tuin zit.

Quickhedge - De Tuinen van Appeltern

Welke soort heg past het best in je tuin?

In De Tuinen van Appeltern zijn niet alleen 200 voorbeeldtuinen te zien, maar ook 200 tuinafscheidingen! Naast de tuinmuren, trellisschermen en wilgenteen muren zijn er in het park heel veel hagen aangeplant. Je kunt in de praktijk ervaren welke soort je het meest aanspreekt!