Natuurlijk spelen in eigen tuin!

Een aantal jaren geleden zijn wij in De Tuinen van Appeltern begonnen met een speel- en ontdekkingsterrein. Dit stuk grond lag toen al jaren braak en was ruig begroeid met wilgen, brandnetels en distels.

UNDEFINED

Omdat we niet heel veel geld te investeren hadden wilden we met minimale middelen zoveel mogelijk natuurlijke speelelementen bouwen. We hebben toen voor het eerst ervaren dat er niet zo veel nodig is om het voor kinderen leuk te maken.

Gemaaide grasbanen, struiken om achter te verstoppen en verhogingen om van af te rollen. Buiten spelen is op zichzelf al heel aantrekkelijk, al helemaal in hoog gras met een grote zandbak en ruige boomstammen. Al vanaf het begin hebben we Appeltern Tuinexperts met de nodige ervaring op het gebied van natuurlijke speelplaatsen in de openbare ruimten of bij scholen betrokken.

Appeltern Tuinexperts zijn creatief, denkers en doeners tegelijk en gepassioneerde natuurliefhebbers. Ze maaken voor ons de meest mooie klim, klauter en schommeltoestellen, alles gemaakt van Robinia hout met een natuurlijke uitstraling. De eenvoud en duurzaamheid stralen er van af. Van elke rare boom weten ze wel wat leuks te maken. Loopbalken, stelten, een boomwip of een schommel. Alles is mogelijk. Juist vanwege de professie als hoveniers zijn Appeltern Tuinexperts de uitgesproken partijen om ook een natuurlijk speeltoestel of speelgebied in jouw tuin aan te leggen. Door de kennis vanuit de openbare ruimte is daarbij bovendien de veiligheid gegarandeerd. In De Tuinen van Appeltern bouwen we ons Ontdekkingseiland elk jaar een stukje verder uit. Als u met uw kinderen of kleinkinderen wilt komen (proef)spelen bent u hartelijk welkom!