Natuurlijk riet op de erfgrens

Riet is net als Bamboe een grassoort met een fantastisch natuurlijke uitstraling. Het is geen wonder dat veel tuinbezitters de sfeer van het riet aan de waterkant in de eigen tuin terug willen zien.

UNDEFINED

Men kan natuurlijk riet aanplanten maar dat is los van de bewerkelijkheid vaak ook onpraktisch want om het volume van een rietkraag te krijgen is een behoorlijke oppervlakte nodig.

De rietstengels die in de praktijk wel 3 m lang kunnen zijn, worden gebruikt in rollen en matten. Van daaruit zijn ze toepasbaar in wanden, binnenbekleding van een overkapping en ook als sfeerbedekking op een dak of pergola. De levensduur van een rietmat is sterk afhankelijk van de bevestiging. Het riet moet goed vastgezet worden en liefst zodanig dat het na regen of sneeuw ook weer goed kan opdrogen. Hoe droger het riet blijft hoe langer dat het mee gaat, dus hang het per definitie een stuk van de grond. Arends Natuurlijk produceert al tientallen jaren degelijke matten en rollen uit Nederlands riet. In De Tuinen van Appeltern werken we ook graag met dit warme natuurlijke materiaal. De matten zijn feitelijk schermen die op zichzelf kunnen staan en de rollen gebruiken we om (tijdelijk) een wand mee te bedekken dan wel te verfraaien.