Meubels van steigerhout

Waar de trend precies vandaan komt en wie er mee begonnen is, blijft gissen. Vermoedelijk is het een handige bouwvakker geweest die oude steigerplanken vertimmerde tot een tafel en een zitbank.

UNDEFINED

De meeste Nederlanders hebben nooit echt acht geslagen op de steigerplanken bij nieuwbouw of verbouw. En in de toekomst zal dat er ook niet van komen omdat steeds meer bouwsteigers belegd worden met metalen systeemroosters en voor meubels ook niet de echte originele planken hergebruikt worden.

We willen dan wel een ‘natural look’ maar tegelijk moeten de stoelen geen kalk- of verfresten meer bevatten, laat staan spijkergaten of zaagsneden. Men heeft steeds in het proces van verwerking geïnnoveerd en daar ook zaken aan toegevoegd.

Het moderne ‘steigerhout’ tuinmeubel gaat nog wel uit van de brede maatvoering van de originele steigerplank maar verder heeft Woedz deze meubelen een compleet eigen gezicht gegeven. Ze kunnen deels geschaafd dan wel gebeitst worden aangeleverd. Maar vooral de opbouw met kussens en beugels maakt deze meubelen bijzonder populair.

Woedz brengt een compleet eigen lijn op de markt. Ze zijn niet alleen gemaakt voor buiten maar ook binnen en bij projecten is er veel vraag naar deze vrolijke en stijlvolle meubels.