Met een kant-en-klare klimop haag zit meteen vrij in je tuin!

Rechtstreeks vanuit de kwekerij geleverd, standaard thuisbezorgd, scherpe prijs en direct privacy dankzij snelle volgroeiing!

UNDEFINED

Er is in tien jaar veel veranderd in de tuinwereld. Moest je voor die tijd nog een paar jaar geduld hebben om je volledig vrij te kunnen voelen je tuin, tegenwoordig ben je met de volledig begroeide Hedera panelen van Hedge to Go in één keer klaar en zit je volledig vrij.

WAAROM KLIMOP (Hedera Hibernica) HAGEN DE BESTE ZIJN

Er zijn tientallen plantsoorten om een haag mee te maken. Allemaal hebben ze een eigen specifieke meerwaarde voor in de tuin; de kleur, groeisnelheid, geur, vorm, het wel of niet behouden van het blad in de winter en natuurlijk het benodigde onderhoud.

Op veel onderdelen scoort de klimop (Hedera Hibernica) hoog. Het heeft natuurlijk alles met smaak te maken, maar een klimophaag kun je heel gemakkelijk bijhouden met knippen. Eén keer per jaar is voldoende, en er is niets aan de hand als je een keer een snoeibeurt over zou slaan. Je kunt de haag makkelijk op 20 cm breedte houden en ook de hoogte is geen probleem. De klimop haag is zomer- en wintergroen, kan heel goed tegen vorst en kan ook goed tegen hitte en droogte. De haag groeit goed in de zon, maar ook in de schaduw. In kleine tuinen is de klimop haag erg geschikt omdat hij nauwelijks plaats in neemt en andere planten heel dicht bij de haag kunnen groeien. De klimop wortelt niet breed en neemt geen vocht weg voor de rest van de beplanting. Vogels hebben in de haag voldoende beschutting en voelen zich samen met de vlinders en bijen helemaal thuis in de klimop.

Hedge to Go - De Tuinen van Appeltern

HET HEDGE TO GO SYSTEEM IS KANT EN KLAAR

Kant-en-klaar haag, meteen groen haag.. het is allemaal hetzelfde. Wat de kwekers er mee willen zeggen is dat de panelen volledig begroeid zijn bij aanschaf en dat je ze zo in je tuin kunt zetten. Je moet het voorstellen als een langwerpige bloembak waar de Hederaplanten in staan en een rek waar die bloembak instaat. Het is dus één geheel, dat als één geheel te verplaatsen is en ook als één geheel in de grond gegraven kan worden. Het bijzondere van het Hedge to Go systeem is dat de bloembak (omhulsel van de kluit) uit twee helften bestaat. Voor het aanplanten trek je beide helften zijwaarts uit het gehoekte rek. De langwerpige wortelkluit blijft keurig op zijn plaats in het rek en kan meteen doorgroeien in de grond. De wortels groeien na verloop van tijd natuurlijk wel door het metalen frame maar worden door dat frame ook bij elkaar gehouden. Daardoor kun je de Hedge to Go haag bij een verhuizing makkelijk uitgraven en desgewenst meenemen naar je volgende tuin.

Hedge to Go - De Tuinen van Appeltern

HEDGE TO GO KUN JE OOK ZELF

Er zijn kant-en-klaar haag aanbieders waar je alleen via een hovenier kunt bestellen. Voor een deel begrijpen we dat wel omdat de kweker verzekerd wil zijn van een vakkundige aanplant. De Hedge to Go haagpanelen zijn echter dermate makkelijk uitgevoerd en een Hedera is ook een makkelijke plant waardoor je de aanplant ook gerust zelf kunt doen. Je moet zorgen voor een voedzame open grondstructuur, een voldoende diepe sleuf waarbij het frame (de kluit) 5 cm onder de oppervlakte van je tuinbodem (maaiveld) terecht komt. Het eerste half jaar kun je sproeien in droge weken en wellicht nog wat mestkorrels voor een snellere aangroei. De panelen moeten wel stevig aan palen bevestigd worden. Elk paneel is 201 cm hoog en 120 cm breed. De verzinkte frames roesten niet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Hedge to Go!

Wil je graag hulp bij het plaatsen van je hagen en wellicht advies voor de inrichting van de rest van je tuin, dan verwijzen we graag naar één van onze Appeltern Tuinexperts.