Kiezen voor een levend gazon, een gazon met graszaad of graszoden?

Voor velen gaat er niets boven een heerlijk stukje levend gazon om op te spelen of lekker lang uitgestrekt op te genieten van de zon!

UNDEFINED

Als een gazon eenmaal volgroeid is, maakt het niet uit of het ontstaan is uit graszaad of door uitgerolde grasrollen. De voorbereidingen zijn in beide gevallen ook nagenoeg hetzelfde.

De grond moet onkruidvrij zijn, luchtig, goed water doorlatend, voedzaam en evengoed voldoende verdicht (aangezakt) zijn, zodat niet elke voetstap of wiel van het maaimachine zichtbaar is na de eerste maaibeurt. De aanleg met gazonzaad is wat goedkoper dan met graszoden. Daar staat tegenover dat de kans van slagen bij gazonzoden wat groter is en meteen een mooi en bruikbaar resultaat te zien is.

Bedenk bij het inzaaien vooraf welk soort gazonzaad u wilt gebruiken. Een pakje gazonzaad is een mengsel van tientallen soorten met allemaal specifieke eigenschappen. Gezamenlijk kunnen ze beter tegen intensief belopen, vochtige grond, schaduw of droogte enz.

Voor de aanleg van een gazon zijn specifieke organische meststoffen!
DCM gazonaanleg bevat zowel veel DCM producten organische stoffen (plantaardige en dierlijke resten) met daarbij op gazongroei gerichte voedingstoffen. Het verbetert dus de bodemstructuur maar zorgt meteen voor een goede basisvoeding voor de opstart.

Voor de aanleg van gazons met graszoden is DCM nog een stap verder gegaan en heeft een meststof samengesteld die een snelle wortelvorming en -aangroei stimuleert.