Hollandse kruidenborder

Soorten als engelswortel, wijnruit, salie en rozemarijn staan al eeuwen in Hollandse kruidentuinen. Ze vormen een kleurrijk stel in een smalle border.

UNDEFINED

Soorten als engelswortel, wijnruit, salie en rozemarijn, die al eeuwen in Hollandse kruidentuinen staan, vormen een kleurrijk stel in deze smalle border. Van de inheemse els werd indertijd de schors voor medicinale doeleinden gebruikt.

Stappenplan

Meng de planten door elkaar en je hebt een border die decoratief is van mei tot in de herfst. Vingerhoedskruid en zilversalie zijn tweejarig en zaaien zich meestal wel uit. De mix zal er op die manier elk jaar anders uit zien en je kunt steeds weer andere soorten proberen. Haal in het voorjaar een teveel aan zaailingen weg. De elzen zijn hier hoog 'opgesnoeid', zodat er zo veel mogelijk licht onder de bomen kan komen. Omdat elzen op den duur erg groot worden, kun je ook kiezen voor een krentenboompje. Dat kun je prima snoeien, zodat het niet te groot wordt. Zorg voor ijke losse grond en geef extra water in droge periode.

Plantenlijst

Els
Angelica archangelica Engelwortel
Digitalis purpurea Vingerhoedskruid
Geranium phaeum Donkere ooievaarsbek
Rosmarinus officinalis Rozemarijn
Ruta graveolens Wijnruit
Salvia argentea Zilversalie
Salvia pratensis Veldsalie

Bekijk meer beplanting in onze webwinkel