Hoe onderhoud ik mijn gazon na een warme zomer?

Het blijft altijd heerlijk een gazon, om op te zitten, voor kinderen om op te spelen. Tijdens een warme zomer kan het gazon het best wel moeilijk hebben, veel droogte, veel zon. Veel gazons hebben dan ook wel gele plekken, of stukken waar gewoon geen gras meer zit. Wat moet je dan precies doen?

UNDEFINED

Eigenlijk moet je nu gaan nabemesten. Waarom is dit belangrijk? Je moet ervoor zorgen dat het gazon weer de kans krijgt zich te herstellen. Dat wanneer het voorjaar er aankomt, het gazon super sterk is.

Daarvoor hebben we deze meststof, de DCM Gazonmeststof NajaarBekijk product DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar - 10 kilogram (Gazonbemesting 200 m2). Wat er onder andere in zit is kalium. Kalium zorgt ervoor dat het gazon erg sterk wordt. Dus dat het gazon heel goed tegen de vorst kan en als het hard vriest, dit helemaal geen kwaad kan. Dat je er makkelijk overheen kan blijven lopen, zelfs als het gevroren heeft.

In DCM Gazonmeststof NajaarBekijk product DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar - 3 kilogram (Gazonbemesting 70 m2) zit bovendien ook magnesium en ijzer in. Dat zorgt ervoor dat de groene kleur weer terug komt. De groene kleur kan dan blijven tot diep in de winter. Dat maakt eigenlijk ook weer dat je gazon er goed uitziet.

Belangrijk is, dat door het bemesten (en dat moet je niet alleen dit jaar, maar dat moet je eigenlijk elk jaar doen) je daarmee in het voorjaar een gazon krijgt dat mooi dichtgegroeid is, dat sterk is en dat weer snel door kan groeien. Hierdoor krijgen onkruiden en mossen minder kans om tussen het gazon door te groeien. Zo krijg je ook een mooi groen gazon.

En eigenlijk zou je, een paar weken nadat je DCM Gazonmeststof NajaarBekijk product DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar - 1,5 kilogram (Gazonbemesting 30 m2) hebt gebruikt, nog DCM Groen-Kalk®Bekijk product DCM Groen-Kalk┬« - Kalkbemesting - 2 kilogram (Gazonkalk 20 m2) kunnen gebruiken. DCM Groen-Kalk® zorgt ervoor dat de ph waarde, of de zuurtegraad van je grond, op de juiste waarde komt voor je gazon. Dat heeft tot het gevolg dat de wortels de meststoffen veel beter op kunnen nemen en ook het gazon daardoor sterker en groener wordt. Als je deze twee producten gaat toepassen weet je zeker dat je gazon zich gaat herstellen en dat je een prachtig mooi gazon krijgt, wat groen is, sterk is en weinig last voor onkruid heeft.