Historische bouwmaterialen in hedendaagse tuinen

Al vanaf het prille begin van De Tuinen van Appeltern werken we met oude antieke bouwmaterialen.

UNDEFINED

De voorliefde is ontstaan door het metselen van onze slangenmuren met kloostermoppen. Toen we voor het eerst de opslag van Destijdsch bezochten waren we ook gelijk verkocht.

Een reusachtig terrein met loodsen propvol met sloopmaterialen uit historische gebouwen. Traptreden, plavuizen, zuilen, dakpannen, gebikte handvorm stenen, waaltjes, ijsseltjes, houten deuren, balken en vloeren en natuurlijk heel veel bijzondere objecten.

In De Tuinen van Appeltern hebben we op tientallen plaatsen de historische bouwmaterialen van Destijdsch toegepast. Het zijn fantastische materialen om mee te werken. Niet alleen buiten maar ook binnenzorgen ze voor een mooi e authentieke sfeer. Steeds meer hoveniers en ontwerpers ontdekken de oude antieke bouwmaterialen. Het is ook helemaal hip en van deze tijd om oude materialen een tweede leven te gunnen. Het mooie is ook dat de eeuwenoude materialen zich prima laten combineren met moderne tuinproducten. Sterker nog, veel fabrikanten proberen het oude karakter na te bootsen in hun nieuwe stenen vloeren.