Het geheim voor de mooiste tuin van de straat? Nu al kalk strooien!

Wil je een groene en weelderige tuin die straalt van gezondheid? Voed hem dan in de winter al met kalk!

UNDEFINED

Sommige tuinen zijn mooi. Andere zijn nog net iets mooier. Het zit ‘m in de juiste voeding op het juiste moment.

JE DOET JE PLANTEN ER EEN GROOT PLEZIER MEE!

Waarom je je planten daar een groot plezier mee doet? DCM Groen-Kalk®Bekijk product DCM Groen-Kalk® - Kalkbemesting - 2 kilogram (Gazonkalk 20 m2) is het antwoord op een te zure voedingsbodem. Onder andere vallende bladeren en gemaaid gras verhogen de natuurlijke zuurtegraad van de ondergrond. De meeste plantensoorten, zoals buxus, lavendel, taxus, gras, en niet te vergeten je moestuinplanten, kunnen daardoor niet genoeg voedingsstoffen opnemen om gezond te blijven groeien. Het gevolg? Tragere groei, gele bladeren en kale plekken.

Waarom DCM Groen-Kalk®?

  • verhoogt snel en veilig de pH van de bodem;
  • bevat 15% magnesium voor een diepgroene bladkleur;
  • is een gemakkelijk strooibare en goed oplosbare korrel!

Beter voorkomen dan genezen!

Want moeilijk is het niet. Als je in de winter bekalkt, heeft de kalkBekijk product DCM Groen-Kalk® - Kalkbemesting - 4 kilogram (Gazonkalk 40 m2) de hele winter tijd om op te lossen en door te dringen in de grond, tot aan de plantenwortels. Op die manier breng je de zuurtegraad tegen het begin van de lente op peil en geef je planten de gezonde, neutrale voedingsbodem die ze nodig hebben om voeding op te kunnen nemen en vrijuit te kunnen groeien.

DCM Groen-Kalk®

Nu aan jou de keuze of je het geheim deelt met de buren!

Wist je dat?

Door uw siertuin in het najaar te bekalken, zal de kalk de hele winter de tijd hebben om op te lossen en door te dringen in de grondlaag waar de plantenwortels zich bevinden. Op die manier zal de zuurtegraad tegen het voorjaar dus aangepast zijn aan de meeste planten, waardoor de kans op gebreksverschijnselen kleiner is.

Bekalken in het voorjaar kan ook, maar vergeet niet dat de kalk toch wat tijd nodig heeft om in de bodem te dringen en dat het dus even kan duren vooraleer de zuurtegraad overal op peil is.