Het foute terras

Heel Nederland legt het terras pal achter de openslaande tuindeuren. In heel veel gevallen is dat misschien wel de slechtste plek om te kiezen!

UNDEFINED

Het ligt zo voor de hand om het terras voor de glaspui te plannen. De plek waar je naar buiten kijkt en naar buiten kunt om de tuin in te gaan. Iedereen doet het, vaak zonder er over na te denken.

Als Appeltern Tuinexpert zijn we begaan met jouw tuingevoel en willen je daarom aanraden een weloverwogen locatie voor je terras te kiezen. Een tuin heeft veel meer mogelijke terrasplaatsen dan je zou denken.

Je kunt sowieso een terras los van het hoofterras plaatsen. Een tuinstoel kun je op meerdere plekken zetten om onder de juiste omstandigheden te kunnen genieten. Had je al wel eens bedacht dat in een rijtjeswoning iedereen het terras op dezelfde lijn heeft liggen!? Dus allemaal op fluisterafstand van elkaar? Is het wel zo dat de plek achter tegen de gevel ook het meest gunstig is over de hele dag gezien? Wordt het er niet veel te warm? Komt er wel voldoende zon? Zit je niet liever tussen de planten dan tegen een muur? Zie je van binnenuit niet steeds je tuinset in plaats van de tuin?

Misschien stellen we wel te veel vragen, maar dat doen we bewust. Een plant heb je nog snel een andere plek gegeven, maar met een heel terras doe je dat niet zomaar. Overigens ben je er nog niet met de locatie alleen... voor het goede gevoel op het terras gelden ook nog een aantal voorwaarden. Maak het niet te groot, zorg voor groen in de directe omgeving en bewaak de privacy!