Groendak

Een groendak is wat anders dan een daktuin. Bij een groendak gaat het om een dunne laag begroeiing van Sedums, kruiden of grassen op een laagje van substraatkorrels.

UNDEFINED

Het groendak behoeft nauwelijks onderhoud en groeit op vocht wat in de substraatkorrels wordt vastgehouden.

De begroeiing kan aangelegd worden d.m.v.:

  • De vegetatiemat
    Dit zijn voorbegroeide rollen die al voor 90% begroeid zijn met Sedums, met Sedums en kruiden of Sedums met grassen. Uw dak is meteen groen net als bij graszoden op rollen.
  • Voorgekweekte cassettes
    Dezelfde voorgekweekte mengsels maar dan niet op een rol maar in een tegelvorm. Ze zijn daardoor veel makkelijker ook zelf te leggen op moeilijke en kleine plaatsen.
  • Plugs
    Hierbij gaat het om planten met een wortelkluit die in de substraatlaag geplant worden. Er zijn tientallen soorten. Het duurt nu wel wat langer voordat het hele dak begroeid is.

Voor hele grote daken zijn er ook nog methodes met spruiten en inzaaien. Dat gebeurt met speciale apparatuur en een toegespitste methodiek omdat anders het zaad wegwaait en de spuiten zullen verdrogen.

Voor de aanleg van een groendak verwijzen we graag naar onze partner Ekogras. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden en maken graag een offerte op maat.