Een veilige vijver

Veel mensen durven niet te beginnen aan een vijver omdat er te veel risico’s aan zitten.

UNDEFINED

En dan bedoelen we niet de kans dat u er niet in zou slagen ‘helder water’ te krijgen maar de kans dat kleine kinderen er in kunnen vallen.

Water heeft een soort van magische aantrekkingskracht en al helemaal als het beweegt. Kinderen vinden het fantastisch om er mee te spelen en er naar te kijken. Maar we kunnen ons de angst daarvoor wel indenken. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus ook in een (kleine) vijver.

In De Tuinen van Appeltern maakten we vroeger net onder de waterspiegel matten van betongaas. De matten werden van onderuit gemonteerd op paaltjes zodat je over de vijver heen kon lopen. Maar toen we voor het eerst de vijverroosters van BXO zagen, waren we meteen enthousiast. Veel beter dan onze oplossing. Ze zijn gewoon veel mooier en ook nog veiliger.

De roosters die Paddy Melis ter plekke op maat ontwerpt en maakt, bedekken de vijver compleet. Het rooster steunt rondom op de rand en wordt daar indien nodig ook op vast gemaakt.

Uw vijver wordt dus niet alleen compleet veilig maar krijgt met de toevoeging een stukje extra uitstraling. Veel mensen laten het rooster dan ook liggen, zelfs als er geen risico’s meer aanwezig zijn!