Een stevige constructie zonder moeilijke fundering!

Hoe zorg je ervoor dat je tuinhuis niet wegzakt? Dat je tuinmuur niet scheef gaat hangen? Dat je schutting recht blijft en dat je vlonders kaarsrecht blijven liggen? Alles heeft te maken met de materialen die je kiest.. maar de fundering en verankering van alles ondergronds!

UNDEFINED

Hoe het vroeger ging

Een tuinmuur moet op eenzelfde manier gefundeerd worden als een huis. Dat betekent dat je op 60cm diepte een voldoende dikke en gewapende (betonmatten) fundatie moet storten. Een bewerkelijk traject, al helemaal in een bestaande tuin.

Bij het plaatsen van een tuinhuis of een overkapping wordt er voor de staanders meestal een diep gat gegraven en een flinke kluit beton om de paal gestort. Los van het werk is er na verloop van tijd een kans dat de houten paal gaat rotten waardoor het hele bouwwerk instabiel wordt. Met STOPDIGGING worden veel van deze problemen opgelost!

Heel Amsterdam is gebouwd op palen

Het klinkt misschien wat vreemd; tuinconstructies op palen, maar als je bedenkt dat heel Amsterdam op palen gebouwd is wordt het snel gewoon. Een voldoende zware, diep in de grond geheide paal zorgt ervoor dat hele flatgebouwen recht blijven staan. In een tuin hoeft het natuurlijk niet zo kolossaal en kan er al helemaal niet geheid worden. Met de fundatie palen van STOPDIGGING hoeft dat ook niet, deze worden er op een eenvoudige manier ingeschroefd. Afhankelijk van de zwaarte van het element (tuinhuis, tuinmuur of plantenbak) en de aard van de bodem (zand, klei, veen) bepalen de experts van STOPDIGGING welke schroefpaal er gebruikt moeten worden.

De palen zijn niet alleen geschikt als basis voor je overkapping of tuinhuis ook een tuinschutting, traptreden, een pergola, een zwevend terras en een vlonder boven het water kunnen worden op gebouwd op de palen van STOPDIGGING.

Hoewel het bouwen op palen al een eeuwenoud beproefd concept is, zijn de geschroefde huis en tuin uitvoering van STOPDIGGING nog betrekkelijk nieuw. Maar sinds de markt presentatie een paar jaar geleden ontdekken steeds meer ontwerpers en hovenier het gemak van de schroefpalen. Er kunnen nu constructies gemaakt worden die voorheen gewoon niet mogelijk waren.

Stopdigging - De Tuinen van Appeltern

Bouwen op lastige plekken

Doordat je feitelijk alleen maar een metalen paal in de grond hoeft te schroeven heb je nagenoeg geen ruimte nodig maar hoef je ook niets over hoop te halen. Voor een serre op een bestaand terras bijvoorbeeld kunnen alle tegels blijven liggen. Je hoeft hooguit een gat in de tegel te boren zodat je de schroefpaal in de ondergrond kunt draaien. Op de erfgrens met de buren wil je liever ook geen overlast. En ook aan de grens met de straat of een trottoir zijn de schroefpalen van STOPDIGGING een uitkomst. En het gemak gaat verder! Een tuinhuis dat dreigt te verzakken of zelfs een heel huis kan met schroefpalen op zijn plaats gehouden worden. Ook aan waterkanten, bij zwembaden en vijvers kun je met schroefpalen een basis leggen voor een bouwwerk zonder verzakkingen en beschadigingen.

De paal is hetzelfde de kop is steeds anders

Afhankelijk van je constructie komt er steeds een andere kop op de paal die in de grond is geschroefd. Vergelijk het met klikgereedschap, je hebt een steel waar je steeds iets anders op een klikken. De ene keer is het een schoffel, de andere keer een hark of snoeizaag.

Bij de schroefpalen van STOPDIGGING gaat het de ene keer om een overkapping, een andere keer om een vlonder, een metalen plateau, een tuinmuur of een grondkering. Elke keer is daar een andere ‘kop’ voor nodig. Voor elke klus is er een passende optie.

Stopdigging schroeven - De Tuinen van Appeltern
 1. ADAPTERSCHROEVEN
  Adapterschroeven hebben een montageplaat die zijwaarts kan worden aangepast en zijn daarom geschikt voor constructies die veel nauwkeurigheid vereisen. De schroeven zijn 865 mm lang.
 2. PIJPSCHROEVEN
  Pijpschroeven worden gebruikt om stalen buizen in de schroeven te installeren. De stalen buis wordt vastgezet met behulp van vier bouten. Deze oplossing wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het installeren van verkeersborden, parkeerpalen, prullenbakken, parkbanken enz. Verkrijgbaar met een breedte van 67,5 mm, 76,5 mm en 89 mm en een lengte van 865 mm en 1200 mm.
 3. POSTSCHROEVEN
  Postschroeven worden gebruikt om hekken, carports, slagbomen enz. te installeren. De schroefkop is verkrijgbaar in een breedte van 70 mm en 95 mm. Postschroeven zijn verkrijgbaar in een lengte van 935 mm en 1200 mm.
 4. BALKSCHROEVEN
  Balkschroeven worden gebruikt om horizontale balken of steunbalken te installeren, bijvoorbeeld voor veranda’s en kleine gebouwen. De schroefkop heeft een installatiebreedte van 95 mm. De schroeven zijn verkrijgbaar met een lengte van 965 mm, 1000 mm en 1200 mm.

Je kunt het niet helemaal zelf

Als de schroefpalen van STOPDIGGING eenmaal in de grond zitten kun je natuurlijk op eigen houtje bouwen wat je wil. De schroefpalen zetten moet je wel even laten doen maar de experts van STOPDIGGING zitten overal in Nederland.

Ze komen graag bij je langs om je wensen en ideeën te bespreken en bepalen op basis daarvan in combinatie ook met je bodemtoestand ter plaatsen welke paaldikte en lengte gekozen moet worden. Na jouw akkoord op de door hen opgemaakte offerte schroeven zij de palen in jouw tuin op hun exacte plaats en hoogte. De palen zijn duurzaam geproduceerd, onderhoudsvrij en van gegarandeerde tijdloze kwaliteit.