Een duurzamer huis? Ga dan voor een groen dak!

Dat is supermakkelijk met dit sedum lichtgewichtsysteem: je installeert het namelijk eenvoudig zelf, het is supermooi en zorgt voor een serieuze besparing op je energierekening. En het heeft nog veel meer voordelen!

UNDEFINED

MEER GROEN, MINDER ONDERHOUD

De Nederlandse tuin verandert steeds vaker in een betegelde binnenplaats. Begrijpelijk, want zo’n tuin is veel makkelijker te onderhouden dan eentje met bomen, planten en bloemen. Maar toch is het jammer. Want groen is mooi en je wordt er blij van. Dat is bewezen.

Het is natuurlijk ook goed voor het milieu en de biodiversiteit in ons land. En daar is iedereen het eigenlijk wel mee eens. We willen dus best meer groen in en om ons huis, maar dan wel graag een beetje makkelijk: groen dat om weinig onderhoud vraagt, dat betaalbaar is en niet veel ruimte in beslag neemt.

SEDUM LICHTGEWICHTSYSTEEM

Het antwoord op dit alles is: een groendak! Maar dan wil je natuurlijk wel uitstekende kwaliteit. En dat is ons sedum lichtgewichtsysteem. Dit type groendak wordt namelijk al ruim veertig jaar gebruikt op Scandinavische daken. Het is superlicht, heel makkelijk te installeren en begroeid met maar liefst acht tot twaalf verschillende soorten sedumplantjes. Maar er is nog meer!

Appeltern-banner-aanleg - Groendakonline

ZELF AANLEGGEN OP BIJNA ELK SOORT DAK

Als je kiest voor ons sedum lichtgewichtsysteem, dan kies je voor een groendak dat op bijna elk dak gemonteerd kan worden: als het maar een hellingshoek heeft van maximaal 15 graden en voorzien is van waterdichte dakbedekking. Het dak van je aanbouw bijvoorbeeld. Of van je bungalow, garage of carport. En daar heb je verder geen expert bij nodig hoor, want dit groendak leg je eenvoudig met zijn tweeën aan. Met je buurman, of met een vriend bijvoorbeeld.

LEKKER MAKKELIJK

Hou je niet zo van tuinieren? Ook dan zit je met een groendak gebakken. Het enige wat je hoeft te doen is wat onkruid verwijderen en de sedumplantjes verwennen met Sedum Conditioner. En dat maar twee tot drie keer per jaar. Het resultaat van dit piepkleine beetje onderhoud? Sterke en blije sedumplantjes die het hele jaar door staan te stralen.

Appeltern-banner-sedumdak - Groendakonline

EN RUIMTEBESPAREND

Met een groendak hoef je geen concessies te doen. Je kunt gewoon genieten van de mooie tegels in je tuin, terwijl je dak ondertussen een lust is voor het oog: een groene oase waar bijtjes en andere insecten heerlijk van kunnen smullen.

JE HUIS BETER GEÏSOLEERD

Overweeg je om je dak te isoleren? Kies dan zéker voor een groendak, want daarmee blijft je huis aangenaam koel in de zomer. En dat zie je snel terug op je energierekening, want je airconditioning hoeft veel minder hard te werken.

Ook fijn: met een groendak gaat je dak tot wel twee keer langer mee en werken je zonnepanelen veel efficiënter. Tel uit je winst!

DE OVERHEID BETAALT MEE

Gemeentes willen meer groen en minder wateroverlast in hun dorp of stad. Daarom hebben veel van hen een subsidieregeling voor groendaken, want die helpen daarbij. Informeer dus altijd bij je eigen gemeente naar hun beleid, want misschien betalen ze wel mee aan jouw mooie groendak!

METEEN BESTELLEN OF LIEVER EERST EVEN KIJKEN?

Kom naar de Tuinen van Appeltern, want dan kun je ons prachtige sedum lichtgewichtsysteem in het echt bewonderen en geniet je meteen van een supergezellig dagje uit.

Of ben je al overtuigd en wil je meteen een prachtig groendak bestellen? Dat kan! In de webshop van de Appeltern vind je alles wat je nodig hebt.

Slider_bijenactie_close2019 - Groendakonline

OVER DEZE EXPOSANT

Hoi! Wij zijn Martijn, Martijn (ja, we hebben er twee), Sylvia, Nick, Arjan en Ramon en samen zijn we GroendakOnline uit Heemskerk. Wij willen de wereld en jouw dak een beetje mooier maken.

Bij ons kun je rekenen op persoonlijk advies en uitstekende service. Wij snappen namelijk hoe belangrijk jouw aankoop voor je is en nemen altijd uitgebreid de tijd om je zo goed mogelijk te helpen. Want dan heb jij straks een prachtig groendak en zijn wij weer een blije klant rijker. En daar doen we het voor!