Een bloeiende tuinafscheiding met Clematissen!

Iedereen kent de Clematis, maar nog niet als bloeiend hekwerk.

UNDEFINED

Bij toeval kwamen we in contact met Clematiskwekerij J. van Zoest. We zochten naar een oplossing voor een lang en saai hekwerk grenzend aan ons parkeerterrein en de inspiratietuinen. We zouden nu eens een keer niet met Hedera aan de slag willen, maar liever zoveel mogelijk bloemen zien. Het moest vooral kleurrijk en toch ook een beetje dichtbegroeid worden. Bovendien moest het ons niet teveel werk gaan bezorgen. In overleg met de Boskoopse Clematiskwekerij bleken onze wensen gewoon uitvoerbaar; een kwestie van de juiste soorten en zodanig gecombineerd dat de privacy met veel bloemen binnen afzienbare tijd gegarandeerd is.

Clematis - De Tuinen van Appeltern

EEN NIEUWE VROLIJKE TUINAFSCHEIDING

In 2019 is ons nieuwe concept voor het eerst in de praktijk gebracht. Met een beetje hulp bij het klimmen groeiden de Clematissen meteen als kool. Het idee slaat aan en gaat de tuinwereld een stuk rijker maken. Denk je toch eens in dat alle saaie hekwerken in wijken en tuinen worden begroeid met Clematissen. Hoe vrolijk zou iedereen er niet van worden? En niet alleen wij, natuurlijk ook allerlei insecten en bijtjes. Het zou een mooie toevoeging zijn aan de vele tuinafscheidingsvarianten waar elke tuinbezitter nu uit kan kiezen. Overigens kunnen die saaie houten en metalen schermen ook vrolijk worden door er Clematis tegen te laten groeien. Je hebt dan natuurlijk wel wat steunmateriaal nodig in de vorm van draadjes of rekken.

HET PLANTSCHEMA VAN BLOEIEND GAAS

Clematiskwekerij J. van Zoest heeft voor Appeltern het onderstaand plantschema bedacht. De meeste Clematissen zijn tijdens de zomer op onze plantenmarkt te koop. Van Zoest verkoopt helaas niet aan particulieren, maar op hun website www.clematisinfo.nl kun je zien waar hun Clematissen wel te koop zijn. Een wat groter tuincentrum heeft overigens meestal ook een aardige collectie staan.

Clematissen - De Tuinen van Appeltern