Droogtebestendige plantenborder

Deze onderhoudsvriendelijke border zal er ook in droge periodes goed uit zien. De gekozen beplanting heeft weinig water én weinig onderhoud nodig! (Border formaat: 3 x 5 meter)

UNDEFINED
Droogtebestendige plantenborder

U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud aan deze border. Vergeet het dagelijks slepen met uw tuinslang, deze border heeft maar weinig water nodig. Gevuld met warmte en droogte-tolerante planten zoals Sedum, Struisriet en euphorbia, zal deze border er de hele zomer goed uitzien!

De voorbereidingen

Zet uw border eerst nauwkeurig uit, gebruik een tuinslang of touwtje om de border te markeren. (Strooi eventueel bloem langs de slang voor een tijdelijke markering) Met behulp van een scherpe spade, graaft u langs de gemarkeerde lijn het bed uit.

Als de plek, waar de border moet komen te liggen, een gazon is verwijderd u de zode met een zodensnijder of een scherpe spade. Om het proces wat te versimpelen kunt u het gazon eerst even goed nat maken. Gebruik uw schop om het gazon in stroken te verdelen en maak zoden van ongeveer 3 meter lang. Vervolgens gebruikt u uw schop om de zoden los te wrikken en voorzichtig op te rollen.

Ongeacht hoe u uw bed wil opmaken, maak van de gelegenheid gebruik om de ondergrond te mengen met organisch materiaal zoals compost, veenmos, of mest. Graaf minstens 6 centimeter af en meng de grond met meststoffen het. Let wel op, grote hoeveelheden kunstmest doen meer kwaad dan goed.

Nadat u uw bed heeft voorbereid moet u het eerst een week grondig bewateren. Dit zal toelaten onkruidzaden te ontkiemen. Trek deze zaailingen eruit of spit de grond om. Nu kan het inplanten beginnen! Meer over voorbereidingen? Kijk eens bij tuinaanleg.

Beplantingsplan

PLANTENLIJST

A Iris cristata Iris
B Lobularia maritima Zilverschildzaad
C Sedum ‘Autumn Joy’ Vetkruid
D Struisriet
E Kornoelje
F Aster novae-angliae ‘Alma Pötschke’ Herfstaster
G Euphorbia characias Wolfsmelk
H Lunaria annua Judaspenning
I Alchemilla mollis Fraaie vrouwenmantel
J Gevlekte dovenetel
K Brachyglottis compacta Kruiskruid
L Sedum cauticola ‘Ruby Glow’ Vetkruid
M Berberis thunbergii ‘Rose Glow’ Zuurbes
N Aster novae-belgii ‘Lassie’ Herfstaster
O Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ Ezelsoor

Bekijk meer beplanting in onze webwinkel

Onderhoud na aanleg

De meeste planten zullen bloeien met minimale zorg. Als u het nodig vind om de bomen of struiken te snoeien om hun vorm of grootte te behouden kunt u dat het beste in de late winter doen, net voor de groei. Een uitzondering is de voorjaarsbloeiende heester, deze moet direct na de bloei worden gesnoeid.